Antena Meniu Search
x

Speriate de problemele de pe piața obligațiunilor, băncile britanice nu mai oferă credite ipotecare

Băncile britanice Virgin Money, Halifax şi Skipton Building Society au retras unele dintre contractele lor noi de credite ipotecare pe care le ofereau clienţilor, din cauza turbulenţelor de pe pieţele britanice de obligaţiuni, noteayă news.ro.

de Redactia Observator

la 28.09.2022, 12:36

Ultimele evoluții de pe piață au au determinat băncile să își analizeze ofertele de credite ipotecare. - Profimedia

Virgin Money şi Skipton Building Society au întrerupt temporar ofertele de credite ipotecare pentru clienţii noi, în timp ce Halifax - deţinută de Lloyds Banking Group - intenţionează să oprească orice produse ipotecare cu comisioane, pentru care sunt oferite de obicei rate mai mici ale dobânzilor.

Un purtător de cuvânt al Virgin Money a spus că acest lucru se datorează ”condiţiilor de piaţă”, în timp ce Halifax a atribuit măsura ”modificărilor semnificative ale preţurilor pieţei ipotecare”. Skipton Building Society a spus că şi-au întrerupt produsele pentru a ”e le reevalua, în urma răspunsului pieţei din ultimele zile”.

Pieţele britanice de obligaţiuni şi valută au fost agitate de când ministrul de Finanţe Kwasi Kwarteng şi-a anunţat vineri ”mini-bugetul”, care a inclus reduceri semnificative de taxe şi măsuri de susţinere a economiei.

Ultimele evoluţii de pe piaţa monetară îi îngrijorează pe creditori

Pe acelaşi subiect

Randamentul obligaţiunilor pe termen de 10 ani din Marea Britanie a urcat luni la niveluri nemaivăzute din 2008, în timp ce lira sterlină a scăzut la un minim istoric în raport cu dolarul.

Temerile legate de inflaţie au fost accelerate de mişcările pieţei, care au indicat că Banca Angliei va trebui să continue să majoreze ratele dobânzilor pentru a lupta cu creşterea preţurilor. Banca centrală a spus că nu va ezita să facă acest lucru, deoarece vrea să readucă inflaţia la 2% şi urmăreşte îndeaproape evoluţiile.

Pieţele au început să stabilească preţurile în funcţie de aşteptările privind o creştere a dobînzii cheie de  până la 6% pentru anul viitor, de la 2,25% în prezent, stârnind îngrijorări în rândul creditorilor ipotecari şi al debitorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Speriate de problemele de pe piața obligațiunilor, băncile britanice nu mai oferă credite ipotecare