Antena Meniu Search
x

Video Speriați de facturile tot mai mari, românii și-au redus consumul de energie electrică. Ce spun datele INS

Se pare că facturile din ce în ce mai mari la lumină i-au făcut pe români să fie mai cumpătaţi şi să economisească energia electrică. Conform unor date venite din partea Institutului Naţional de Statistică, consumul a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 18.07.2022, 14:58

Vezi și

Alin Stan, reporter Observator: "De teama facturilor mari, românii încep să fie mai cumpătați și să consume mai puțin. Conform Institutului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie-mai 2021, consumul casnic a fost de 30 de miliarde de kwh, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2022, consumul a scăzut cu mai bine de 4%. Specialiștii ne recomandă să achiziționăm dispozitive mai bune, care au un consum mai redus, fie că vorbim despre mașinile de spălat, frigider sau aerul condiționat. Astfel, dintr-o factură de 300 de lei, de exemplu, am putea economisi 40-50%. Nu doar consumul a scăzut, ci și importurile, acestea înregistrând o scădere de 13%."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Speriați de facturile tot mai mari, românii și-au redus consumul de energie electrică. Ce spun datele INS