Antena Meniu Search
x

Stadionul de 25 de milioane de Euro din Târgu Jiu a devenit o povară pentru bugetul local

Stadion modern, caut echipă și investitori! 25 de milioane de euro a investit Compania Națională de Investiții, la Târgu Jiu, într-o arenă care ar putea găzdui meciuri de Europa League. Cu toate astea, în anul care a trecut de la inaugurare, s-au jucat aici doar meciuri de liga a doua şi a treia. Iar acum stadionul nu e decât o gaură în buzunarul primăriei.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.08.2020, 23:40

Vezi și
  • Stadionul are suprafaţa de 67 de mii de metri pătraţi.
  • Pandemia a scos din funcţiune zeci de spaţii comerciale.

Arena riscă să se transforme într-un muzeu gol și atracție turistică pentru cei care vin să vadă sculpturile lui Brâncuși.

Stadionul din Târgu Jiu este unul dintre cele mai moderne din România. Are o suprafață de peste 67 de mii de metri pătrați și numără 12.500 de locuri în tribune. Și chiar dacă ar putea găzdui semifinale de Europa League, ultimul eveniment care a avut loc aici a fost ceremonia de absolvire a elevilor din oraș.

Din cauza pandemiei, inclusiv spaţiile comerciale există doar de formă. Zeci de spații comerciale care ar putea aduce venituri importante municipalității sunt goale și stau închise. La fel, și hotelul de patru stele, parte din același complex sportiv.

Nicolae Davițoiu, om de afaceri: Este foarte greu de întreținut, cheltuielile sunt destul de mari.

Ultimul meci oficial a fost aici înainte de pandemie, aşa că, prin pavimentul din fața stadionului, au început deja să crească buruieni.

La închiriat spaţii nu s-a înghesuit nimeni. Următorul pas e scăderea preţurilor.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Nu s-a prezentat nimeni la licitație. E adevărat, și interesul este scăzut. Cred că, în ultimele patru luni de zile, cred că a existat o singură persoană care s-a interesat doar de aceste spații.

Modernizarea stadionului a început pe vremea când oraşul avea echipă competitivă, iar Pandurii Târgu Jiu, fostă vicecampioană în Liga I, juca inclusiv în cupele europene. Acum, echipa a retrogradat şi nu e sigură nici măcar că va juca în liga a doua. Conducerea clubului aruncă vina în curtea primăriei, care nu a mai finanţat echipa.

Călin Cojocaru, antrenor Pandurii Târgu Jiu: Din păcate, autoritățile nu se implică deloc. Conducerea dorește să facă o cafenea, cafeneaua Pandurii. Sperăm să reușim acest lucru. Decât să fie spațiile goale, mai bine le utilizăm.

În lipsa altor soluţii, singurii bani care pot veni sunt cei din închirierea stadionului, 5000 de lei pentru un eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Stadionul de 25 de milioane de Euro din Târgu Jiu a devenit o povară pentru bugetul local