Antena Meniu Search
x

Programul Start-up Nation: micii afaceriști, nemulțumiți de birocrație

Micile afaceri iau greu startul prin programul Start-up Nation. Patronii se plâng de birocraţie și de faptul că banii promişi de stat se lasă aşteptaţi.

Vezi și

Micile afaceri iau greu startul prin programul Start-up Nation. Patronii se plâng de birocraţie. Şi de faptul că banii promişi de stat se lasă îndelung aşteptaţi. Pentru unii dintre ei, timpul pierdut costă. Plătesc dobânzi şi taxe fără ca afacerea lor să genereze vreun profit.

Dan este hotărât să aibă propria afacere. E unul dintre beneficiarii programului "Start-Up Nation", are toate actele pregătite din septembrie, dar birocraţia îi pune beţe în roate.

Şi nu doar atât. Fiecare zi de aşteptare, costă.

Tot din septembrie, şi Ionel stă cu actele în sertar.

Cu ajutorul programului, tânărul voia să-şi deschidă o linie de producţie prin care să facă dulceaţă de mure.

Prin program au fost aprobate 8.400 de acorduri de finanţare. Care ar înseamna 21 mii de locuri de muncă nou înfiinţate.

3.500 de credite au fost aprobate. Afaceriştii încă aşteaptă banii de la stat. Au termen 45 de zile. Alţi 2 mii de aplicanţi au optat pentru cererea de plată, iar peste 3 mii de dosare sunt în analiză. În timp ce, câteva zeci de tineri au renunţat la ideea unei afaceri.

Creşterea salariului minim pe economie le dă o altă bătaie de cap antreprenorilor. Unii dintre ei vor plăti din buzunarele lor diferenţa de la 1,450 la 1,900 de lei, dacă aceasta nu este trecută deja în planul de afaceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Programul Start-up Nation: micii afaceriști, nemulțumiți de birocrație