Subvenţii APIA 2024: câți bani acordă APIA pe hectar
În fiecare an, zeci de mii de fermieri din întreaga ţară se bazează pe subvenţiile puse la dispoziţie de către stat, prin intermediul APIA, pentru a nu rămâne cu senzaţia că fac agricultură pe datorie.
![Fermierii români aşteaptă în fiecare an să primească subvenţii din partea APIA Fermierii români aşteaptă în fiecare an să primească subvenţii din partea APIA](https://img.observatornews.ro/0/2024/4/1/570000/fermieri-a5649293.webp?w=430&f=2&v=2)
- Fermierii români aşteaptă în fiecare an, cu nerăbdare, să primească subvenţii din partea APIA.
În ciuda faptului că agricultura românească nu mai este ca pe vremuri, zeci de mii de fermieri continuă să se încăpăţâneze şi să demonstreze ca ţara noastră încă mai poate să producă fructe, legume, cereale şi aşa mai departe.
Misiunea fermierilor este una dificilă, mai ales pentru că vorbim despre condiţii meteo diferite faţă de anii în care ţara noastră era cunoscută pentru agricultura de succes.
Tipuri de subvenţii APIA
Fermierii care încă se mai încumetă să facă agricultură în România se bazează şi pe subvenţiile care provin din partea statului şi care sunt oferite prin intermediul APIA, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
- Subvenţii APIA 2023. Din 16 octombrie a început campania de plăţi
- Fermierii români vor primi 10 milioane de euro de la Comisia Europeană și alte 10 milioane de euro de la guvern....
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
Cei de la APIA oferă mai multe tipuri de subvenţii precum sprijinul de bază pentru venit în scopul sustenabilităţii –BISS, sprijinul redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilităţii – CRISS, sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri – CIS-YF, creşterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte, creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate şi aşa mai departe.
Zeci de mii de fermieri români beneficiază de subvenţiile APIA
Subvenţiile APIA au, în general, rolul de a oferi posibilitatea fermierilor să fie demni de luaţi în seamă pe piaţa internaţională.
Pe de altă parte, subvenţiile APIA îi fac pe fermieri să simtă, totuşi, că nu fac agricultură pe datorie. Din cauza mai multor factori, situaţia fermierilor a devenit tot mai dificilă în ultimii ani, mulţi luând în calcul posibilitatea de a-şi încheia cariera, pentru a nu mai ieşi pe minus la final de sezon.
În general, subvenţia APIA este situată undeva la câteva zeci de euro pentru hectar, însă totul depinde de bugetul avut de autorităţi la dispoziţie.
Când intră banii de la APIA în conturile fermierilor
În general, cam în fiecare lună sau aproape în fiecare lună reprezentanţii APIA fac plăţi către fermieri. Totul depinde de subvenţiile pentru care fermierii aplică.
De exemplu, în general, în prima jumătate a anului se pot efectua plăţi în contul campaniei din anul precedent, iar din octombrie se efectuează plăţi pentru campania pe anul în curs, existând inclusiv posibilitatea ca fermierii să primească bani în avans.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰