Antena Meniu Search
x

Video Sute de mii de români nu mai pot folosi de azi buletinele sau permisele. Riscă amenzi de până la 500 de lei dacă sunt prinși

În cazul în care aţi avut acte personale, adică buletine, permise de conducere ori autorizaţii provizorii de circulaţie care au expirat pe durata stării de alertă, de astăzi ele nu mai sunt valabile. Şi, evident, există consecinţe dacă nu vi le schimbaţi.

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 14:03

Vezi și

Cărțile de identitate, permisele de conducere sau autorizațiile provizorii de circulație a căror valabilitate a fost prelungită în perioada stării de alertă au expirat la miezul nopții.

Dacă pentru permisele de conducere, programarea se poate face online şi se așteaptă doar trei zile lucrătoare, pentru cărțile de identitate, perioada poate crește până la 30 zile.

50 de lei riscăm dacă suntem prinşi cu buletinul expirat, iar amenda poate creşte la 500 de lei în cazul în care urcăm la volan cu permisul de conducere expirat. După buletin trebuie să aşteptăm 30 de zile. Actul îl putem avea mai devreme dacă avem o urgenţă, dacă ne deplasăm într-unul din statele Uniunii Europene, iar această urgenţă trebuie să fie de ordin medical. Până în prezent în România 120.000 români şi-au depus cerere pentru preschimbarea documentelor personale asta în condiţia în care până la începutul lunii martie 500.000 de acte erau deja expirate”, a relatat Simona Vasiac, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Sute de mii de români nu mai pot folosi de azi buletinele sau permisele. Riscă amenzi de până la 500 de lei dacă sunt prinși