Antena Meniu Search
x

De ce ar trebui să alegi tabla fălţuită pentru acoperişul locuinţei tale

Atunci când îţi ridici propria ta casă, îţi doreşti ca materialele să fie de bună calitate, pentru că aceasta să fie rezistenta şi durabilă şi, de asemenea, să aibă şi un aspect plăcut. Unul din principalele elemente componente ale unei case este acoperişul şi, ţinând cont de faptul că acesta are rolul de a proteja construcţia, alegerea acoperişului potrivit pentru fiecare tip de locuinţa este o alegere foarte importantă, ceea ce o face să fie şi o decizie destul de grea.

de Redactia Observator

la 26.08.2020, 12:21

De ce ar trebui să alegi tabla fălţuită pentru acoperişul locuinţei tale
De ce ar trebui să alegi tabla fălţuită pentru acoperişul locuinţei tale - pixabay.com

Când vine vorba de alegerea acoperişului, te loveşti de nenumărate întrebări, precum: Ce acoperiş este ideal pentru casa mea? Care este cea mai bună variantă în ceea ce priveşte acoperişul? Ce tip de acoperiş este cel mai rezistent? Şi cum în acest moment pe piaţa există o gamă variată de tipuri de acoperiş, este destul de dificil să faci o alegere.

Tabla faltuita - cea mai bună variantă? Atunci când alegem acoperişul locuinţei noastre, căutam ca acesta să fie rezistent, să protejeze cât mai bine clădirea şi să aibă o durată de viaţa cât mai mare, dar, pe de altă parte vrem să fie şi la un preţ avantajos şi să aibe un aspect cât mai plăcut. Tabla fălţuită este o variantă foarte bună din aceste puncte de vedere.

Iată de ce să alegi tabla fălţuită pentru casa ta:

Montajul

Tabla fălţuită este creată dintr-un material moale, care face ca aceasta să poată fi montată destul de uşor. Acest lucru presupune interconectarea panourilor metalice, prin fălţuirea marginilor. Tabla este fixată cu ajutorul unor cleme ascunse sub această, fără să existe şuruburi care ar putea îngreuna procedura. Datorită faptului că aceasta poate fi uşor de manevrat, tabla fălţuită poate fi aplicată şi pe acoperişuri cu pante foarte mici, cum sunt cele de 4-5 grade, indiferent de complexitatea şi arhitectura acoperişului şi ale construcţiei.

Aspectul

În general, atunci când vine vorba de locuinţa loc, oamenii sunt tentaţi să se gândească în prima fază la aspectul acesteia, deoarece acesta contează la prima vedere. Cum acoperişul este un element component al locuinţei, trebuie să se potrivească perfect cu întreaga construcţie, atât ca şi culoare, cât şi ca stil. Un avantaj al tablei fălţuite este faptul că aceasta este perfectă atât pentru case cu design modern, cu aspect nonconformist, cât şi pentru cele cu un design vintage. Acest tip de acoperiş are un aspect foarte plăcut şi datorită faptului că prinderea este realizată prin cleme care sunt ascunse şi nu există şuruburi inestetice.

Durabilitatea şi rezistenţa

Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru atunci când vine vorba de acoperiş este durabilitatea acestuia, deoarece, de foarte multe ori, dacă acoperişul nu este realizat din materiale de calitate, acesta îşi pierde rolul de protecţie şi poate afecta întreaga construcţie. Cel mai bun material în acest sens este tabla fălţuită, datorită prinderii sale cu cleme, ce permite mişcarea panourilor. Astfel, panourile nu vor fi deteriorate din cauza dilatării şi contractării termice. Pe de altă parte, straturile protectoare, cât şi montarea acesteia în dublu falt asigura rezistenta la diferitele fenomene meteo, precum vântul puternic, căldură, temperatura scăzută sau umiditatea.

Întreţinerea

Acoperişul realizat din tabla fălţuită are o durată de viaţă de minim 15-20 de ani şi nu presupune foarte mari eforturi în ceea ce priveşte întreţinerea. Şi din acest punct de vedere, prinderea cu cleme reprezintă un mare avantaj, deoarece nu acoperişul nu trebuie să fie perforat, lucru ce prelungeşte durata de viaţă a acestuia.

Preţul

Atunci când începi o construcţie de la zero, fiecare bănuţ contează. Şi cum acoperişul este unul din elementele foarte importante ale casei, nu îţi poţi permite să faci o alegere proastă, deoarece acest lucru poate să ducă la degradarea întregii locuinţe. De exemplu, dacă apa intră prin acoperiş şi ajunge la pereţii casei, există riscul să apară mucegai, de care poţi scăpa foarte greu. Tabla fălţuită este o variantă foarte bună, având un preţ mic şi fiind foarte avantajoasă.

Aşadar, dacă îţi doreşti un acoperiş care să arate bine, să aibe o durată de viaţă destul de mare, să fie uşor de montat şi care să nu presupună costuri foarte mari, atunci alegerea perfectă este tabla fălţuită

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » De ce ar trebui să alegi tabla fălţuită pentru acoperişul locuinţei tale