Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tarife mai mari pentru parcarea în centrul Capitalei. Şoferii ar putea plăti chiar şi 20 de lei pe oră

Parcarea devine un lux în centrul Capitalei. Şoferii ar putea plăti chiar şi douăzeci de lei pentru o singură oră de staţionare. Primăria Generală vrea să mărească tarifele, ca să reducă traficul şi poluarea. Nici parcarea pe marginea străzii sau pe trotuar nu mai e o soluţie.

de Redactia Observator

la 11.06.2018 , 22:24

Parcarea devine un lux în centrul Capitalei. Şoferii ar putea plăti chiar şi douăzeci de lei pentru o singură oră de staţionare. Primăria Generală vrea să mărească tarifele, ca să reducă traficul şi poluarea. Nici parcarea pe marginea străzii sau pe trotuar nu mai e o soluţie, pentru că s-au scumpit şi taxele pentru recuperarea maşinilor ridicate.

O taxă de zece ori mai mare îi aşteaptă pe şoferii care vor să-şi lase maşinile în zona zero a Capitalei, aşa cum au fost numite parcările de la Unirii şi Universitate. 

Parcarile incadrate la zona zero ar urma sa aiba tariful modificat potrivit proiectului. adica, de la 1,50 lei pe ora - la 10 lei pentru 2 ore.

Vezi și

Dacă veţi staţiona mai mult - veţi fi suprataxaţi cu 20 de lei pentru fiecare oră în plus. Asta dacă găsiţi un loc de parcare. 

În Zona 1, tarifele vor ajunge la 5 lei pe oră pe perioada zilei, şi la doi lei cincizeci în timpul nopţii. 

Zona 2, care se întinde până la marginea oraşului, va fi cea mai ieftină. Un leu cincizeci noaptea şi cu un leu mai mult ziua. 

CĂTĂLIN DEACONESCU, consilier general PNL:

Ar trebui intarite parcarile pe marginea inelului principal, riscam ca oamenii sa parcheze in continuare pe trotuare si sa avem trotuarele blocate, daca nu avem masuri luate anterior prin care sa disciplinam acest tip de parcare.

Dar nu doar trotuarele riscă să fie blocate, ci şi maşinile. Şoferii care parchează ilegal vor fi taxaţi cu 200 de lei pentru deblocarea autoturismelor. Iar dacă maşina v-a fost ridicată, trebuie să plătiţi 500 de lei pentru recuperarea ei, plus o amendă de cel puţin 580 de lei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Tarife mai mari pentru parcarea în centrul Capitalei. Şoferii ar putea plăti chiar şi 20 de lei pe oră