Antena Meniu Search
x

Video Taxa pregătită tuturor românilor cu centrale de apartament. Explicația ar fi că poluează prea mult

Românii cu centrale de apartament ar putea să plătească o taxă anuală, din 2027. Măsura este necesară pentru a reduce poluarea, spun autorităţile europene, care au făcut încă un pas pentru introducerea acestei măsuri în toate statele membre. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 21.12.2022, 20:12

Vezi și

Momentan, nu se ştie care ar putea fi valoarea acestei taxe, dar specialiştii estimează că această taxă ar putea să fie de câteva sute de lei pe ani, bani pe care să îi plătească toţi clienţii casnici, dar şi non-casnici.

O directivă în acest sens este pregatită în perioada aceasta la Bruxelles şi ar putea să fie adoptată în viitorul apropiat, iar măsura să se aplice din anul 2027. De asemenea, există posibilitatea ca această măsură să fie amânată, în cazul în care preţul la energie va fi în continuare unul ridicat. Această lege face parte dintr-un pachet de legi care îşi propune să reducă efectul de seră.

La noi în ţară, există în prezent în jur de 4,4 milioane de consumatori de gaze, iar jumătate dintre aceştia ar avea centrală de apartament. Dacă ne referim la cât de mult consumă o astfel de centrală, pentru un apartament, consumul ar fi de până în 1.000 de metri cubi pe an, iar pentru o casă, de până în 2.000 de metri cubi de gaze pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Taxa pregătită tuturor românilor cu centrale de apartament. Explicația ar fi că poluează prea mult