Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Telemeaua de Sibiu contrafăcută dispare de pe piaţă. Decizie drastică împotriva producătorilor falşi

Frate, frate, dar brânza de Sibiu e pe bani. Aşa că ea va putea fi comercializată, sub această denumire, doar de producătorii şi procesatorii din acest judeţ. Ministerul Agriculturii a anunţat că, de astăzi, produsul este brand omologat.

de Redactia Observator

la 11.06.2018 , 23:51

Frate, frate, dar brânza de Sibiu e pe bani. Aşa că ea va putea fi comercializată, sub această denumire, doar de producătorii şi procesatorii din acest judeţ. Ministerul Agriculturii a anunţat că, de astăzi, produsul este brand omologat. Iar inspectorii de la Protecţia Consumatorilor vor verifica dacă brânza de Sibiu din pieţe este autentică.

Sărată şi grasă, cu un gust inconfundabil, telemeaua de Sibiu este unică. Asta au decis şi autorităţiile care spun că doar brânza produsă în Sibiu mai are voie să poarte această etichetă. 

Devenită un adevărat brand, în ultimii ani telemeaua de Sibiu a început să umple pieţele de la noi. Dar nimeni nu ştie câtă este adevărată şi câtă nu. Acum, lucrurile par să se limpezească. Ministerul Agriculturii a anunţat că celebra telemea va ajunge în pieţe doar dacă este produsă cu adevărat în judeţul Sibiu. Iar inspectorii de la Protecţia Consumatorilor vor începe să controleze toţi producătorii. 

Vezi și

 Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale:

Sunt avantaje duble. Sunt avantaje pentru producator, pentru ca ii autentificam produsul si il punem pe piata, in asa fel incat lumea sa stie despre ce este vorba, si este un avantaj pentru consumatori, ca se intalneste cu produsul autentic, si nu cu produse contrafacute.

Cei care produc Telemea de sibiu şi vor să o şi vândă sub această denumire trebuie să se înscrie într-o asociaţie de profil. Apoi să îndeplinească anumite standarde. 

Telemeaua de Sibiu va trece şi graniţele ţării, după ce va primi certificarea europeană. În prezent, ţara noastră are patru produse înregistrate în sisteme europene de calitate: "Magiun de prune Topoloveni", "Salam de Sibiu", "Novac afumat din Ţara Bârsei" și "Telemea de Ibănești". 

Telemeaua de Sibiu e acum în curs de evaluare, alături de alte trei produse româneşti: "Cârnați de Pleșcoi", "Caşcaval de Săveni" şi "Scrumbie de Dunăre afumată".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Telemeaua de Sibiu contrafăcută dispare de pe piaţă. Decizie drastică împotriva producătorilor falşi