Antena Meniu Search
x

Tichete de 500 de lei pentru elevii din România. Până când pot fi depuse cererile

Tichete de 500 de lei pentru rechizite. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, anunţă că a fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru tichete educaţionale în valoare de 500 de lei, transmite Agerpres

de Redactia Observator

la 20.10.2023, 16:38

- Shutterstock

Astfel, cererile pentru tichete în vederea achiziţionării de materiale şcolare pot fi depuse până pe 26 noiembrie.

"S-a aprobat prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru tichete educaţionale până în 26 noiembrie 2023, astfel încât să existe timpul necesar pentru ca toţi părinţii să poată depune cererile de sprijin care au la bază ordonanţa 83 din 2023, adoptată recent de Guvern. Este vorba, concret, despre acea primă de 500 lei per copil pentru achiziţii de rechizite sau alte materiale care vor ajuta copiii să îşi continue în condiţii cât mai bune procesul educaţional", a spus Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

410.000 de copii vor primi anual un tichet educaţional în valoare de 500 de lei

Pe 12 octombrie, Guvernul a aprobat un program pentru următorii patru ani prin care 410.000 de copii, şcolari şi preşcolari vor primi anual un tichet educaţional în valoare de 500 de lei, fondurile fiind asigurate de la nivel european. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a precizat că tichetele educaţionale sunt destinate procurării de materiale şcolare şi îmbrăcăminte.

"Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial 50% din salariul minim brut", a explicat Adrian Câciu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Tichete de 500 de lei pentru elevii din România. Până când pot fi depuse cererile