Tot mai mulţi români jefuiţi în vacanţa de peste hotare. Harta celor mai periculoase destinaţii
În fiecare an, pentru sute de români, vacanţa se transformă din vis împlinit în coşmar. Rămân fără maşini, bani sau documente printre străini. Din alte ţări europene, mulţi se întorc jefuiţi.
În fiecare an, pentru sute de români, vacanţa se transformă din vis împlinit în coşmar. Rămân fără maşini, bani sau documente printre străini. Din alte ţări europene, mulţi se întorc jefuiţi. Iar cei care pleacă spre destinaţii exotice pot da de necaz dacă nu citesc bine legea.
De ziua ei, Oana Cănilă a organizat o minivacanţă cu cele mai bune prietene în Spania, la Barcelona.
Oana Cănilă, turist păgubit:
Ne-am întâlnit toate pe aeroport în Barcleona. Le-am şi dat de grijă fetelor că se fură foarte mult în Barcelona, aveţi grijă la genţi, la tot, că se fură foarte mult, am citit eu!
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
- Afacerea pe care Ramona a pariat acum câțiva ani şi care a dat roade. "Clienţii vin la noi, deja sunt programaţi"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
Cu toată precauţia, tocmai ea a fost ţinta hoţilor de buzunare.
Oana Cănilă, turist păgubit:
Când am ieşit de la metrou ne-am oprit să facem nişte fotografii, aveam geanta pe umăr. Când să plătesc cazarea pentru tot grupul, mi-am dat seama că nu mai am portofelul. M-a luat o durere de cap instant.
Paguba a fost de peste 1000 de euro şi, chiar dacă autorităţile române din Spania ar fi trebuit să îi elibereze un titlu de călătorie, Oana a fost nevoită să caute înţelegere la o altă companie aeriană, care i-a permis să se întoarcă în ţară fără documente.
Oana Cănilă, turist păgubit:
Poliţiştii au fost drăguţi şi au încercat chiar să sune la consulat, dar deşi era în timpul programului, nu mai era nimeni. Cel puţin nu a răspuns nimeni la consulat.
Cei mai mulţi români călătoresc în sudul Europei şi tot de acolo vin cele mai multe sesizări.
Oana Darie, purtator de cuvant MAE:
Furt, furt din buzunare, tâlhării cu violenţă sau furt de documente, cam astea ar fi cele mai frecvente.
Pe cât de accesibile, pe atât de neplăcute pot fi, în continuare, vacanţele în Bulgaria. Anul trecut, numai în iulie şi august, peste 200 de turişti români au reclamat că le-au fost furate sau distruse maşinile.
În Turcia, ministerul Afacerilor Externe ne recomandă să fim atenţi la conflictele armate în această perioadă. Pe întreaga Europă, dar mai ales în Rusia, unde are loc acum campionatul mondial de fotbal, se menţin şi ameninţările teroriste. În regiunile asiatice precum Malaesya, Thailanda sau Bali se fură mult pe stradă, direct de pe scuter şi tot acolo românii trebuie să aibă în vedere posibile calamităţi naturale sau că pot fi expuşi traficanţilor de droguri.
Oana Darie, purtator de cuvant MAE:
Vă roagă un pasager să-i preluaţi bagajul sau să îl supravegheaţi. Recomandarea este să nu acceptaţi o astfel de solicitare.
Cei care călătoresc în America să nu minimalizeze pericolele din Brazilia sau Mexic , unde nivelul de infracţionalitate este extrem de ridicat . Pentru astfel de vacanţe e indicată şi o asigurare de viaţă. Ministerul de externe nu deţine o evidenţă a neplăcerilor întâmpinate de turiştii români în străinătate dar le recomandă celor care au necazuri să sune la reprezentanţele noastre în ţara în care se află şi să se informeze bine înainte de a pleca la drum.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰