Antena Meniu Search
x

Turiștii ar putea plăti de 6 ori mai mult pentru a vizita Delta Dunării. Proprietarii de pensiuni se tem că-și vor pierde clienții

Turiştii care vor să ajungă în Delta Dunării vor plăti taxe cu mult mai mari, de anul viitor. Dacă până acum admiram frumuseţile paradisului natural pentru doar 5 lei pe zi, de anul viitor vom plăti 30 de lei. Taxe mai mari vor fi şi pentru fotografi. Din cauza noilor tarife, proprietarii de pensiuni se tem că îşi vor pierde clienţii.

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 14:17

Vezi și

Delta Dunării e o oază de linişte şi frumuseţe, în orice anotimp. Dar de anul viitor, vom plăti mai mult pentru a ne bucura de paradisul natural.

Teodosie Marinov, director ARBDD: Ele nu au mai fost modificate de foarte mulți ani de zile. Accesul în Delta Dunării cu 5 lei poate fi considerat absolut derizoriu. Atâta vreme cât plătim puțin pentru un lucru, îl prețuim puțin. Trebuie să învățăm să prețuim Delta alfel. 

Se vor modifica şi taxele pentru accesul auto. De la 10 lei, la 50 de lei. Pentru fotografii profesionişti, taxa s-a scumpit de trei ori şi a ajuns la 300 de lei.

Andreea Filip, reporter Observator: Dacă proiectul va trece mai departe în forma propusă de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, atunci turiștii care vor veni aici sezonul viitor vor plăti taxe de 30 de lei pe zi, respectiv 60 de lei pe săptămână.

Modificarea tarifelor va aduce mai mulţi bani în bugetul rezervaţiei, spun administratorii Deltei Dunării. Proprietarii de pensiuni stau însă cu teama că nu vor mai avea clienţi.

Cresc și amenzile pentru cei care nu respectă regulile de campare

Mihaela Cvas, administrator pensiune: Sunt taxele destul de mari. De regulă, preţurile cresc progresiv. Mi se pare un salt foarte mare. Iar de regulă oaspeţii vin câteva zile, nu vin să stea o săptămână sau un an. Și anul acesta a fost mai slab decât anul trecut.

Raluca Militaru, șef recepție: Noi ca şi hotelieri ne dorim ca oaspeţilor să le fie uşor să recalculeze bugetul şi sperăm ca acest lucru să nu ne afecteze gradul de ocupare.

Nici turiştii nu văd cu ochi buni noile tarife.

TuriștiCam mult dacă e pe zi, adică făcând diferența între 5 și 30 de lei, mi se pare cam mult.

Au fost majorate inclusiv amenzile pentru campare neregulamentară. Sancţiunile ajung, din luna noiembrie, chiar şi la 6.000 de lei. Proiectul se află deja pe masa Ministrului Mediului şi va intra în vigoare după ce va fi aprobat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Turiștii ar putea plăti de 6 ori mai mult pentru a vizita Delta Dunării. Proprietarii de pensiuni se tem că-și vor pierde clienții