Antena Meniu Search
x

Video Un dezvoltator imobiliar și câțiva angajați ai Primăriei Pitești, anchetaţi după ce două blocuri au fost ridicate ilegal pe aceeaşi stradă

Mai mulţi angajaţi ai unui dezvoltator imobiliar şi ai Primăriei Piteşti sunt bănuiţi de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, după ce anchetatorii au descoperit că dezvoltatorul imobiliar a ridicat ilegal două blocuri, pe aceeaşi stradă. Dezvoltatorul imobiliar a fost reţinut pentru 24 de ore, insă problema cea mai mare este că o parte dintre apartamente  au fost deja vândute. 

de Redactia Observator

la 10.02.2022, 08:31

Vezi și

Blocul are deja trei etaje construite şi se află pe strada Nicolae Iorga, în vestul Piteştiului, aproape de ieşirea din oraş. Anul trecut, primarul din Piteşti a anunţat că a găsit un imobil care nu a respectat autorizaţia de construcţie.

Dezvoltatorul îl făcuse cu un etaj în plus, gândindu-se că nimeni nu va observa. Poliţiştii au intrat pe fir şi au aflat că acesta n-ar fi singurul imobil în această situaţie. Ieri, mai multe percheziţii au avut loc la câteva societăţi comerciale, dar şi în mai multe locuinţe din Argeş şi Bucureşti. 

Cristian Gentea, primarul municipiului Piteşti: Au solicitat alte acte ale unui bloc din apropiere. este vorba de acelaşi firmă care l-a construit. 

Acelaşi dezvoltator imobiliar a mai ridicat un bloc ilegal pe aceeaşi stradă. Blocul ar fi trebuit să aibă parter şi două etaje, numai că dezvoltatorul a adăugat ilegal şi mansardă.

Pe acelaşi subiect

Florin Popa, poliţia Argeş: Clădirea în sine avizată iniţial în regim parter plus două etaje având un total de patru apartamente în proiect a fost realizată cu un apartament în plus, mai precis are un nivel în plus şi încă două locuinţe individuale, astfel încât se vor vinde 7 apartamente în loc de 4 câte prevedea proiectul iniţial. 

La Primărie ancheta ar viza Serviciul Urbanism

Cristian Gentea, primarul municipiului Piteşti: Toate aceste documente le-au întocmit fără să meargă la faţa locului sau cel puţin aşa recunosc acum. 

Şase persoane, inclusiv angajaţi ai Primăriei Piteşti, sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Florin Popa, poliţia Argeş: Este vizată activitatea desfăşurată atât de către dezvoltatorul imobiliar, de către constructor, dirigintele de şantier, responsabilul din cadrul Primăriei, precum şi arhitectul care a realizat proiectul pentru această lucrare. 

Dezvoltatorul care a construit mai multe blocuri fără să respecte autorizaţiile a fost reţinut pentru 24 de ore. Prejudiciul a fost calculat la 680.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Un dezvoltator imobiliar și câțiva angajați ai Primăriei Pitești, anchetaţi după ce două blocuri au fost ridicate ilegal pe aceeaşi stradă