Antena Meniu Search
x

Un dezvoltator vinde case cu o singură liră sterlină, într-un cartier nou construit. Singura condiţie pusă de acesta

Un dezvoltator din Marea Britanie schimbă radical piața imobiliară, după ce a decis să-i ajute pe cei care au muncit din greu, ani de zile, dar nu au reușit să economisească suficient pentru a-și îndeplini visul de a avea propria casă, scrie Daily Mail. Astfel, a decis să ofere 100 de case din complexul nou construit la un preț infim. Există, însă, și o condiție. 

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 18:13

În noul complex rezidențial Marches din orașul Wolverhampton, doritorii pot cumpăra case cu trei sau patru camere. În complex sunt disponibile 300 de locuințe, iar 100 dintre acestea costă o liră sterlină, fiecare, pentru cei care le vor închiria pe o perioadă de 25 de ani.

Schema permite localnicilor să acumuleze o primă de fidelitate prin rate lunare, care pot fi solicitate înapoi în numerar atunci când părăsesc proprietatea sau pot fi folosite ca depozit după 20 de ani. După ce au locuit în casa respectivă timp de 25 de ani, o  pot cumpăra pentru doar o liră sterlină. Doritorii trebuie doar să achite o taxă de 1.000 de lire sterline pentru a se înscrie în program. 

Aaron Parsons, 32 de ani, și Tim Perry, 30 de ani, sunt printre primii care au aplicat cu succes pentru schema „Help to Own”. Înainte să-și găsească locuința de vis, datorită acestui program, Tim locuia într-un apartament social sau pe la prieteni. 

„Ne-a fost foarte greu să găsim o casă decentă de închiriat. Trăiam într-un apartament social cu un singur pat. Stăteam pe Facebook când am dat peste această reclamă. Ne-am gândit să aplicăm pentru asta, deși mi se părea prea frumos ca să fie adevărat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Un dezvoltator vinde case cu o singură liră sterlină, într-un cartier nou construit. Singura condiţie pusă de acesta