Antena Meniu Search
x

Un gigant francez construieşte prima fabrică în România şi face angajări. Investiţie de 2 milioane de euro

Grupul francez Rossmann va deschide la Șimleu Silvaniei (județul Sălaj) o fabrică de ambalaje de carton de tip Honeycomb, scrie Profit.ro. Este prima fabrică de acest fel din România a producătorului, care are afaceri anuale de circa 1 miliard de euro. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 15:54

Un gigant francez va deschide prima fabrică în România şi face angajări. Investiţie de 2 milioane de euro
Un gigant francez va deschide prima fabrică în România şi face angajări. Investiţie de 2 milioane de euro - Shutterstock

Fabrica deschisă de gigantul francez va produce carton pentru ambalare, ce va înlocui polistirenul folosit în prezent pentru protecția mărfurilor în timpul transporturilor, potrivit Profit.ro. 

Cartonul tip fagure, cunoscut și sub denumirea de carton honeycomb, este frecvent utilizat în industria mobilierului datorită avantajelor sale, printre care se numără greutatea redusă și proprietățile bune de izolare termică și fonică. 

Procesul de recrutare începe din această săptămână

Fabrica va fi construită pe terenul fostelor fabrici Ara, iar producția ar urma să înceapă în primăvara acestui an, în lunile aprilie/mai. Investiția estimată este de 2 milioane de euro și se vor crea aproximativ 100 de locuri de muncă. Procesul de recrutare a personalului va începe de săptămâna aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 22 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Un gigant francez construieşte prima fabrică în România şi face angajări. Investiţie de 2 milioane de euro