Antena Meniu Search
x

Primele cireşe, la un preţ ce-ţi taie pofta. Un kilogram costă în piețe chiar și 100 de lei

Primele cireşe au apărut pe tarabele din pieţe, la un preţ ce-ţi taie pofta. Costă între 80 şi 100 de lei kilogramul şi vin din Grecia. Puţini sunt însă cei care se îndură să cumpere.

Vezi și

Primele cireşe au apărut pe tarabele din pieţe, la un preţ ce-ţi taie pofta. Costă între 80 şi 100 de lei kilogramul şi vin din Grecia. Puţini sunt însă cei care se îndură să cumpere. Cele româneşti se fac abia peste două săptămâni şi vor costa de patru ori mai puţin, promit cultivatorii.

Roşii, frumoase, arătoase. Primele cireşe apărute pe tarabe îţi iau ochii şi banii într-o clipită. Braşovenilor nu le-a venit să creadă când au văzut preţul format din trei cifre.

În pieţele din Capitală, sunt ceva mai ieftine: 80 de lei kilogramul. Chiar şi aşa, un singur fruct ajunge astfel să coste un leu.

Iar de profit nu poate fi vorba, spun comercianţii. 

Comercianţii spun că săptămâna viitoare, vor ajunge în pieţe şi cireşele bulgăreşti, uşor mai ieftine. Între timp, în livezile româneşti, se pregăteşte revanşa. Soiul de mai, rivan, se coace văzând cu ochii.

Nu sunt la fel de aratoase, dar sunt mult mai gustoase. Primele cirese romanesti vor ajunge pe taraba in cel mult doua saptamani.

Fructele româneşti vor ajunge la consumatori la preţul de anul trecut, între 15 şi 20 de lei pe kilogram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Primele cireşe, la un preţ ce-ţi taie pofta. Un kilogram costă în piețe chiar și 100 de lei