Antena Meniu Search
x

Semnal de alarmă de la Bruxelles: România se îndreaptă spre o nouă criză! Primul semn este deficitul record

Experţii de la Bruxelles vorbesc despre măsuri bugetare care aruncă în haos economia. Primul semn este deficitul record. Oficialii spun că statul român are chel

Vezi și

Experţii de la Bruxelles vorbesc despre măsuri bugetare care aruncă în haos economia. Primul semn este deficitul record. Oficialii spun că statul român are cheltuieli mult prea mari. Iar analiştii avertizează că Guvernul nu va avea suficienţi bani pentru a-şi îndeplini promisiunile.

Raportul venit de la Comisia Europeană pune România pe jar. Oficialii ne transmit că vom ajunge într-un uriaş derapaj economic. Cheltuielile sunt mai mari decât încasările.  Sunt critici şi cu privire la ultimile măsuri fiscale. Se vorbeşte şi despre  un impozit redus la 12%, în loc de 10%, cât anunţase ministrul Finanţelor. 

Cât despre deficitul bugetar, premierul spune că România se va încadra în ţinta de 3%. Pe al doilea trimestru, deficitul a ajuns la 4.1 la sută, cel mai mare din Uniunea Europeană. 

RADU SOVIANI, economist:

Alternativa la care se va ajunge, pentru că nu au altă soluţie: majorări de taxe, majorări de impozite, tăieri de venituri, reduceri de salarii, şi aşa mai departe. Ca în 2008, 2009. Suntem într-o nouă criză economică. Acest raport reprezintă confirmarea crizei bugetare.

Situaţia este complicată şi de explozia indicelui Robor din ultimele săptămâni, dar şi a valorii monedei euro, în raport cu leul românesc. Astfel, românii au ajuns să aibă cheltuieli mai mari chiar şi cu câteva sute de lei la finalul unei luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Semnal de alarmă de la Bruxelles: România se îndreaptă spre o nouă criză! Primul semn este deficitul record