Antena Meniu Search
x

Video Kusadasi, una dintre agenţiile de turism cu oferte către una dintre destinaţiile preferate de români, şi-a cerut insolvenţa. Dezastrul, anunţat de anul trecut

Mii de turişti rămân cu ochii în soare! Una dintre cele mai mari agenții de turism cu sejururi în Turcia a depus cerere de insolvență. Oamenii stau cu sufletul la gură pentru că nu știu ce se va întâmpla cu vacanța lor sau dacă îşi vor mai putea recupera banii.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 20:38

Vezi și

Au visat la ape albastre şi un sejur de sultan şi acum aşteaptă cu sufletul la gură să afle dacă vor mai ajunge la destinaţie. Anunțul agenției de turism pune sub semnul întrebării vacanţele a mii de oameni.

"Suntem nevoiți să vă informăm că societatea Kusadasi se află în incapacitate de plată, drept pentru care am depus la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței. Situația fiecărui turist va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte dintre aceștia să-și poată efectua sejurile contractate, în funcție de avansurile plătite către furnizori și achitarea integrală din partea turistului", a anunţat agenţia. 

Dacă nu vor mai pleca, românii care și-au cumpărat vacanțe prin agenție își pot primi banii înapoi. Nu se știe, însă, care sunt exact criteriile.

Alin Burcea, CEO agenție de turism: În acest moment, operează. Din punct de vedere al recuperărilor, polița e mare, deci în cazul în care nu vor mai opera, oamenii își vor recupera banii de la asigurare.

Pe acelaşi subiect

Încă de anul trecut, turiștii care au cumpărat vacanțe de la acest operator au avut parte de experiențe de coșmar.

Valentina Bolache, pasageră păgubită: Anul trecut în mai sau aprilie am plătit vacanța în avans, dar cu 17 ore exact înaintea zborului am fost anunțați că ni s-a anulat vacanța. Motive tehnice, ni s-a spus. Banii înapoi ni s-au dat relativ repede, în câteva zile.

Avocații susțin că orice este posibil în acest moment

Marian Mihail, avocat: Agenția Kusadasi este o agenție tur operatoare. O primă întrebare la care ar trebui să răspundă agenția sau acționarii, în ce măsură această insolvență ar afecta și activitarea firmei Air Bucharest din grup. O firmă de transport aerian, specializată în servicii de tip charter. Din informațiile publice, polița de asigurare pentru riscul de insolvență e undeva la 300 000 de euro. Care, din punctul meu de vedere este o picătură într-un ocean.

Pe 26 iulie, reprezentanții agenției vor afla dacă cererea de insolvență va fi acceptată. În comunicatul de azi, aceştia sfătuiesc turiştii să îi contacteze pentru a afla ce se va întâmpla cu vacanța lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Kusadasi, una dintre agenţiile de turism cu oferte către una dintre destinaţiile preferate de români, şi-a cerut insolvenţa. Dezastrul, anunţat de anul trecut