Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Unul dintre cei mai mari angajatori din România ar urma să anunţe concedieri. O mie de oameni au fost deja trimişi în şomaj tehnic

Veşti proaste pentru angajaţii unei companii germane care se ocupă cu fabricarea de componente auto. 800 de persoane ar urma să fie concediate până la finalul acestui an. În prezent, aproape 5.000 de oameni sunt angajați în fabrica din comuna Cristian din Braşov. 

de Claudiu Loghin

la 08.10.2024 , 09:40

De la sfârşitul lunii septembrie deja 1000 de angajaţi ai companiei au fost trimişi în şomaj tehnic. Trebuie precizat faptul că această fabrică depinde în mod direct de comenzile venite din partea industriei auto din Germania. De asemenea, este important de spus că acesta este unul dintre cei mai mari angajatori din România şi, pe de altă parte, fabrica de la Cristian, din judeţul Braşov, este una dintre fabricile de top internaţional ale acestui grup industrial.

8.500 de angajaţi, după fuziunea cu un producător de componente pentru vehicule electrice

Din 2002, aici se produc componente pentru industria auto, dar şi rulmenţi pentru diferite aplicaţii industriale. Foarte important, săptămâna trecută s-a realizat fuziunea între această companie şi o alta care activează în România şi produce componente pentru vehiculele electrice. În urma acestei fuziuni, grupul industrial a ajuns să aibă 8.500 de angajaţi în patru fabrici din România.

Vezi și
Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Ştiri economice » Unul dintre cei mai mari angajatori din România ar urma să anunţe concedieri. O mie de oameni au fost deja trimişi în şomaj tehnic