Antena Meniu Search
x

UTIL! AŞA puteţi plăti mai PUŢIN la factura de întreţinere

A venit frigul şi, odată cu el, şi facturile foarte mari la întreţinere! Iată câteva soluţii pentru a scăpa mai ieftin

A venit frigul şi, odată cu el, şi facturile foarte mari la întreţinere! Iată câteva soluţii pentru a scăpa mai ieftin

În primul rând, specialiştii recomandă verificarea radiatoarelor. Acestea nu trebuie să fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de căldură şi izolarea geamurilor, uşilor şi chiar a pereţilor, acestea fiind sursa celor mai mari pierderi de căldură din locuinţa.

Efectuarea verificării tehnice periodice obligatorii la timp şi a activităţilor de mentenanţă sunt necesare pentru a se prelungi durata de viaţa a sistemului, dar şi pentru a evita consumul nejustificat.

De asemenea, menţinerea unei temperaturi constante în camere, în jurul valorii de 21 grade C, este importantă, alături de folosirea de dispozitive de reglare (crono-termostate) ce pot aduce economii considerabile prin programarea funcţionării centralei termice.

Odată ce consumul de căldură este contorizat, aerisitul camerelor devine restricţionat de câteva reguli simple. Închide robinetul termostatic şi aeristeste timp de maxim 10-15 minute cu geamul deschis larg pentru a împrospăta aerul. Dacă uiţi termostatul deschis cât timp aeriseşti, pierderea de căldură va fi mare.

Foloseşte-te de caloriferul din baie, care nu este în general contorizat, şi lasă uşa de la baie deschisă. Căldura va circula în hol şi în camere, unde poţi regla robineţii pentru o temperatură mai mică şi vei reduce astfel cu puţin costurile la întreţinere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » UTIL! AŞA puteţi plăti mai PUŢIN la factura de întreţinere