Antena Meniu Search
x

Video Vacanță cu cățelul sau pisica. Cât costă în plus cazarea animalelor de companie și ce condiții trebuie îndeplinite

E vremea vacanţelor, dar pentru mulţi concediul aduce o grijă în plus: ce facem cu câinii şi pisicile cât suntem plecaţi? Totul se rezolvă. Contra-cost. După anii de pandemie, tot mai multe hoteluri şi pensiuni din străinătate şi-au deschis porţile şi pentru prietenii noştri patrupezi. Totuşi, în România încă sunt puţine astfel de locuri de cazare. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 19.06.2022, 22:05

Vezi și

Răzvan îşi va petrece pentru prima dată o vacanţă în străinătate cu câinele lui. 

Răzvan Rotaru, turist: Călătoream cu animale acolo unde puteam să merg cu maşina. Deja când trebuia să folosesc alt mijloc de transport devenea dificil pentru că aveam câini de talie mare. Acum că am câine de talie mică, dacă rămâne slăbuţ, vom putea merge şi cu avionul. E destul de complicat, mai ales în România, unde multe hoteluri nu acceptă nici măcar constra cost.

Animalele au nevoie de paşaport şi de bilet de avion pentru a călători

Andreea Voicu, director vânzari agenție de turism: Dacă vorbim despre biletul de avion, pentru un animal de dimensiuni mici, care poate fi transportat cu noi în cabină, costul în interiorul Europei sunt undeva la 50-75 de euro pe sens. Iar dacă animalul are mai mult de 8 kg, va fi transportat la cală, nu poate fi acceptat în cabină cu noi. Trebuie să fie vaccinat la zi, trebuie să fie cipat, să aibă un paşaport valabil şi vâsta mai mare de 6 luni. 

Pe acelaşi subiect

Cum în pandemie foarte mulţi oameni şi-au luat un animal de companie, proprietarii de hoteluri şi pensiuni şi au adaptat oferta. Mai ales în străinătate. În România sunt încă puţine unităţi de cazare prietenoase cu blănoşii. 

De ce nu vor să accepte hotelurile din România animale de companie

Lucian Bădîrcea, director general: Poate pentru că necesită o altă organizare, ţin foarte mult igienă, din condiţii administrative cred. În special, dacă vorbim despre turism în afara ţării, Bulgaria este destinaţia favorită a familiilor şi turiştilor care vor să călătorească împreună cu animalul de companie. 

Cazarea pentru un animal costă între 30 și 100 de euro pe zi. 

Un lanț de lux, care are 60 de hoteluri peste tot în lume si a cucerit clienţii cu o ofertă irezistibilă: "Dacă animalul dvs. de companie poate intra pe ușa hotelului, atunci este binevenit să rămână". De-a lungul timpului, hotelul a avut oaspeţi deosebiţi, precum purcei, lame sau capre. Câinii rămân, însă, cei mai constanţi vizitatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Vacanță cu cățelul sau pisica. Cât costă în plus cazarea animalelor de companie și ce condiții trebuie îndeplinite