Antena Meniu Search
x

Destinaţii turistice din Grecia. Vacanţă în paradisul Mării Ionice

Avem temperaturi de vară deşi calendaristic mai e puţin până întrăm în sezonul estival, aşa că nu e de mirare că cei mai mulţi sunt deja cu gândul la concediu.

Vezi și

Avem temperaturi de vară deşi calendaristic mai e puţin până întrăm în sezonul estival, aşa că nu e de mirare că cei mai mulţi sunt deja cu gândul la concediu.

Kefalonia are 365 de sate, tot atâtea cât zilele unui an. Aici, pe cea mai mare insulă din Marea Ionică, s-a născut şi bunicul dramaturgului nostru, Ion Luca Caragiale. Acest lac se află într-o peşteră al cărui tavan s-a surpat în urmă cu zeci de ani, din cauza unui cutremur. A fost numit Melissani pentru că, potrivit mitologiei greceşti, aici s-a sinucis nimfa Melissanthe, atunci când zeul Pai i-a respins avansurile. Are o adâncime de 15 metri şi, pentru şapte euro, puteţi face o plimbare cu barca pentru fotografii inedite.  

Pestera Drogarati este un alt obiectiv turistic spectaculos. <ILUSTRATIE DE LA TC: 04,14> S-a format în urmă cu o mie de ani şi se spune că, în cel de-al doilea război mondial, aici se adăpostea armata germană. Stalactitele şi stalagmitele sunt rupte de cei care îşi făceau antrenamentele aici, mai spun poveştile ghizilor. 

Kefalonia se mândreşte cu 39 dintre cele mai frumoase plaje de nisip şi pietriş. Makris Gialos şi Platis Gialos sunt cele mai spectaculoase. Priveliştea de pe coastă îţi taie răsuflarea.

Iar dacă plaja vă face poftă de mâncare, patronii tavernelor de pe coastele insulei vă aşteaptă cu meniuri specifice zonei. 

Ne-am continuat călătoria în Lefkada, unde am ajuns odată cu primii turişti de anul acesta. De văzut într-un tur al Greciei este şi Parga, ultima oprire în drum spre casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Destinaţii turistice din Grecia. Vacanţă în paradisul Mării Ionice