Antena Meniu Search
x

Vacanţa cu rulota, o opţiune tentantă în lumea schimbată de coronavirus

Unde mergem în vacanţă anul acesta? Este întrebarea pe care şi-o pun tot mai mulţi români. Ştim clar că nu avem voie să ne cazăm la hoteluri. Aşa că, în aceste condiţii, soluţia ar putea fi... rulotele. Am reuşi astfel să păstrăm distanţarea socială şi, în plus, nu am depinde de restaurante, pentru că am avea propria bucătărie pe roţi. Administratorii locurilor de campare au început deja pregătirile. Iar turiştii - rezervările.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 11.05.2020, 00:06

Vezi și

Mica rulotă este noul concept de călătorie adus în România tocmai din Islanda. Oferă confort, apropiere de natură şi distanţare socială.

Poate fi soluţia perfectă pentru cei care visează la vacanţă în plină pandemie. Mai ales că are doar 500 de kilograme şi poate fi trasă de maşinile mici. Costă 70 de euro să o închiriezi pentru două zile.

Nicu Pătraşcu, proprietarul rulotei: Avantajul mare al ei este faptul că este independentă energetic. În această rulotă încap chiar trei persoane. O familie de doi adulţi şi un copil până în 7 ani.

Pentru astfel de rulote, cererea e tot mai mare, mai ales după anunţul că hotelurile nu vor putea caza turişti nici după 15 mai. Gabriela şi-a petrecut deja câteva astfel de vacanţe cu familia.

Gabriela Irimia: În România am fost la mare, mai exact pe plaja Corbu. Am fost şi cu fetiţa, am avut o experienţă foarte frumoasă. Atât de frumoasă încât ulterior am plecat şi la munte. Am zis, anul ăsta vreau să merg şi cu fetiţa şi separat doar cu soţul.

Şi Cătălin şi-a făcut deja planuri pentru o escapadă în natură.

Cătălin Ungureanu: Valea Doftanei, să sperăm că ne dă voie.

Izolarea este grea şi pentru soţii Cezara şi Bogdan. Înaintea pandemiei, tinerii obișnuiau să călătorească prin întreaga lume cu autorulota. Ridicarea stării de urgenţă le dă acum speranţe.

“Pentru noi este o veste bună, deşi avem unele reţineri, dar o să vedem cum putem face exact”, ne spune cuplul.

În campinguri, oamenii au început deja să-şi facă rezervări.

Ovidiu Popa, administrator camping: Lumea sună încontinuu, telefoanele sună non-stop, dar răspunsurile nu le prea avem concrete, să le spunem exact ceea ce se va întâmpla.

Răzvan Păduraru, administrator firmă închirieri autorulote: A fost o perioadă foarte dificilă pentru domeniul nostru. Partea pozitivă a fost că 85% din oamenii care trebuiau să plece în aprilie şi-n mai au acceptat să şi-o amâne, nu să o anuleze.

Preţurile pentru închirierea autorulotelor pornesc de la 40 de euro pe noapte şi pot creşte în funcţie de dotări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Vacanţa cu rulota, o opţiune tentantă în lumea schimbată de coronavirus