Antena Meniu Search
x

Video Val de concedii anulate pe litoral. Vacanţele, sub semnul întrebării în urma crizei din Educaţie. Greva îi ţine pe hotelieri în şah

Telefoanele sună non-stop la recepţiile hotelurilor de la mare. Dar nu pentru rezervări, ci pentru anulări. Vacanţele de pe litoral din perioada următoare sunt sub semnul întrebării din cauza grevei profesorilor care ar putea prelungi anul şcolar. Turiștii care vor să își reprogrameze concediile in iulie sau august trebuie sa plătească dublu sau chiar triplu pentru nopțile petrecute la mare.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 11.06.2023, 20:06

Vezi și

Greva din învăţământ îi ţine pe elevi, părinţi şi hotelieri în şah. Iar efectul se simte în încasările hotelierilor, care s-au trezit cu anulări peste anulări.

Lucian Popa, proprietar hotel: Rezărvările din această perioadă au fost anulate, pentru că domină incertitudinea. Se termină anul şcolar pe 16 iunie sau nu? Mulţi turişti ne întreabă pe noi la telefon. Industria hotelieră a fost foarte afectată de această grevă.

Corina Martin, proprietar agenție de turism: Turismul în România este dependent de structura anului şcolar, iar noi, pe litoral suntem cei mai afectaţi.

Nu doar hotelierii au de pierdut, ci și managerii plajelor sau a beach barurilor.

Pe acelaşi subiect

Ana Maria, manager beach bar: În perioada asta au fost anul trecut mai mulţi turişti şi este clar că această situaţie cu greva ne afectează.

Cei care nu anulează concediile, dar își doresc sa le reprogrameze trebuie să se aştepte la alte tarife. Faţă de early booking, preţurile din vârf de sezon sunt mult mai mari.

Cu cât se vor scumpi vacanţele reprogramate

Andreea Filip, reporter Observator: Turiştii care îşi reprogramează vacanţele din luna iunie pentru luna august vor plăti dublu. Astfel, dacă o cameră, la un hotel de trei stele acum costă 250 de lei, în vârf de sezon va costa 500 de lei.

Turişti: La hotelul la care stăm noi, am făcut o simulare pentru luna iulie şi e de trei ori mai scump. Acum este 320, cu mic dejun inclus, iar în iulie era 1000 de lei.

Răzvan Chitan, manager plajă: În Mamaia Sud, preţul unui şezlong va fi de 30 de lei, după 25 iulie, va creşte la 35 de lei.

Rezervările pentru iulie şi august sunt făcute deja în proporţie de 80% la hotelurile de pe litoral. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Val de concedii anulate pe litoral. Vacanţele, sub semnul întrebării în urma crizei din Educaţie. Greva îi ţine pe hotelieri în şah