Val de scumpiri în România. Preţul cartofilor a crescut cel mai mult, anunţă INS
România a încheiat anul cu un val de scumpiri fără precedent. Plătim mai mult pentru mâncare, servicii şi transport, arată ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică. Cel mai mult a crescut preţul cartofilor, cu 40%.
România a încheiat anul cu un val de scumpiri fără precedent. Plătim mai mult pentru mâncare, servicii şi transport, arată ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică. Cel mai mult a crescut preţul cartofilor, cu 40%. Plătim cu 20 de procente mai mult, în medie, pentru legume, iar facturile la gaze au crescut şi ele. Mai grav este că, anul acesta, ne aşteaptă şi alte majorări, avertizează analiştii.
În 2018, preţul combustibilului a crescut cu aproape 5%. Pentru ca acesta să scadă abia spre finalul anului, odată cu barilul de petrol. Nu suficient, se plâng clienţii la pompă.
În 2018, s-au scumpit gazele, cu peste 16%. Plătim cu 23% mai mult pentru transportul aerian şi cu 22% mai mult pentru serviciile poştale. În ceea ce priveşte mâncarea, am avut Sărbători cu preţuri-record.
- Topul Forbes al miliardarilor, mai mare ca oricând. Şase dintre bogaţii lumii sunt români
- România are 6 luni să rezolve problema pensiilor speciale. 700 de milioane de euro din PNRR, blocate de UE
- Se reiau zborurile pe Aeroportul Băneasa. Cele 7 curse operate pe "Aurel Vlaicu": o companie low-cost sparge gheaţa
- Moştenitorii, scutiți de impozit la vânzarea locuinței. Experţii sunt sceptici: "Iniţiatorii au un interes...
- Poşta Română a început distribuirea ajutoarelor de 400 lei pentru pensionari. Când ajung banii
În luna decembrie, telemeaua de vacă s-a scumpit cu 3%, pâinea cu 5%, iar carnea de vită, cu aproape 6%. Cea mai mare scumpire e la cartofi - aproape 40%. Asta pentru că producţia internă a fost mai slabă, iar preţul cartofului de import a fost aproape dublu faţă de acum doi ani. 18.36
Pentru legume, plătim cu 21% mai mult. Aşa că unii români au început să economisească.
ION PURICA, analist energie: Coşul zilnic de cumpărături s-a scumpit şi creşterile promise, potenţiale de salarii sunt deja erodate de asemenea scumpiri.
La polul opus, am avut parte şi de câteva ieftiniri. Ouăle, de exemplu, s-au ieftinit cu 20%, după ce, în 2017, se scumpiseră cu aproape 43%.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰