Antena Meniu Search
x

Video Veste bună pentru românii care nu şi-au pus repartitoarele de căldură. Termenul se prelungeşte cu un an

Românii nu mai sunt obligaţi să îşi monteze repartitoare până la sfârşitul lunii! Un proiect adoptat de Senat prevede ca termenul să fie prelungit cu un an. Mai mult, persoanele vulnerabile urmează să primească bani de la stat pentru montare. Vor fi acordaţi 750 de lei pentru fiecare locuinţă, iar suma va fi pusa pe cardurile de energie. Ca să devină lege, proiectul trebuie votat şi de Camera Deputaţilor. 

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 21:33

Vezi și

Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire.

Costul repartitoarelor de căldură obligatorii va fi compensat

Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor. PNL a depus acest proiect de lege la Senat pe 20 noiembrie 2023. "PNL a depus, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an, până la 31 decembrie 2024. Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință. Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire.

Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor. Proiectul legislativ este inițiat de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea și de alți parlamentari. Mai semnează președintele Comisiei de Energie din Senat și cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților", a transmis PNL pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Veste bună pentru românii care nu şi-au pus repartitoarele de căldură. Termenul se prelungeşte cu un an