Antena Meniu Search
x

Video Vizitatorii, uimiţi de cât costă clătitele la târgurile de Crăciun din Capitală. "Acasă pot să o fac cu 5 lei"

Magia târgurilor de Crăciun se păstrează şi în acest an, dar oamenii se plâng că preţurile le mai taie din entuziasm şi bucurie. Mulţi spun că preţurile sunt nejustificate, mai mari chiar decât la restaurant, în condiţiile în care mănânci în picioare, în frig. Totuşi, mii de oameni vin zilnic la târgurile din Capitală.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 06.12.2022, 20:19

Vezi și

Târgurile de Cărciun sunt pline în această perioadă, seară de seară, iar la tonetele cu mâncare sunt chiar cozi, deşi cei mai mulţi oameni se plâng de preţuri.

"Clătitele, foarte scumpe. 30 de lei una. Mi s-a părut mai scumpă decât ar trebui să fie. Acasă pot să fac cu cinci lei o clătită", a spus o participantă. 

Un bărbat din Bucureşti a postat un clip care a devenit viral cu nota de plată de la târg. O porţie de varză cu ciolan a fost 85 de lei, o porţie de cartofi prăjiţi, 20 de lei, iar 200 de grame de şorici, 40 lei. Aproape 150 de lei în total.

"Preţurile sunt foarte mari, foarte mari. 10 lei un pahar cu vin mi se pare exagerat. O turtă dulce 20 de lei, enorm. Eşti la târg, e frig, stai în frig", a spus un vizitator.

Pe acelaşi subiect

O echipă Observator a vrut să vadă dacă este, într-adevăr, mai ieftin la restaurant decât la târg. Meniul zilei: fasole cu ciolan, langoş şi un pahar cu vin fiert. Prima oprire: târgul.

Mâncarea de la târg, mai scumpă decât la restaurant

"O porţie de de 400 de grame, fără mămăliguţă, fârâ pâine, fără murături este 35 de lei. Ajunge la 57 de lei, cu murături", a spus comerciantul de fasole cu ciolan Cristi Socol.

"Avem şase tipuri de langoş. Costă 15 lei, nu este scump deloc. Depinde acum de buzunarul fiecăruia", a declarat comerciantul de langoşi Dorian Topciu.

"Costă 10 lei paharul de vin. Avem şi îmbuteliat la sticlă de 0,7L, pentru acasă, 25 de lei", a transmis comerciantul de vin fiert Cristina Popescu.

La restaurant, într-un cadru diferit, preţurile sunt mai mici. O porţie de fasole cu ciolan costă 27 de lei şi vine la pachet cu murături asortate. Un langoş cu brânză este 14 lei, iar clasicul vin fiert, într-o cantitate mult mai generoasă, costă tot 14 lei paharul. În total, 55 de lei, mai puţin cu 27 de lei faţă de Târgul de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Vizitatorii, uimiţi de cât costă clătitele la târgurile de Crăciun din Capitală. "Acasă pot să o fac cu 5 lei"