Antena Meniu Search
x

Video Zona din Bucureşti unde un apartament cu două camere se închiriază cu un preţ mediu de 1.250 de euro pe lună. Chiriile au explodat şi în alte mari oraşe

Chiriile sunt tot mai scumpe de la lună la lună. Unii proprietari au majorat tarifele anul acesta şi cu 20%, pentru că şi cererea este mai mare decât în 2023. În Capitală, de exemplu, garsonierele se ocupă în maximum 2 săptămâni de la publicarea unui anunţ. Bucureştiul şi Clujul rămân oraşele cu cele mai mari preţuri de închiriere, cu o medie de 2.500 de lei pe lună. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.01.2024, 19:27

Vezi și

Garsonierele, studiourile şi apartamentele cu două camere se dau ca pâinea caldă în Bucureşti. 

Toma Filipovici, preşedinte APAIR Asociaţia Agenţilor Imobiliari din România: Garsonierele şi apartamentele cu două camere se închiriază extrem de repede, adică vorbim de 7-14 zile, nu stau pe piaţă si mai nou chiar şi apartamentele de trei camere din nord am fost surprinsi sa constatăm că nu stau pe piata mai mult de două săptămâni. 

Cea mai scumpă zonă din Bucureşti

Liria Themo, director de vânzări imobiliare: Şi la noi in complex, pe grupurile rezidenţilor, adesea sunt cereri: cine inchiriază, e vreun apt in complex. Apartamentele cu 3 camere, în ultimele 6 luni, sunt căutate în momentul de faţă.

Pe acelaşi subiect

Asta deşi Capitala are cele mai scumpe chirii din ţară. Pe acelaşi loc este şi Clujul, cu un preţ mediu de închiriere tot de 500 de euro. Următorul pe listă este Braşovul, cu un tarif de 460 de euro pentru un apartament cu două camere. Sigur, preţurile pot fi mai mici sau mai mari, în funcţie de zonă. 

Andreea Milea, reporter Observator: Cele mai scumpe chirii din Bucureşti sunt în nordul oraşului în cartiere precum Aviatorilor sau primaverii. Aici un apartament cu două camere se închiriază cu un preţ mediu de 1.250 de euro pe lună.

Cei care îşi permit, se gândesc să devină proprietari, chiar dacă şi preţurile de vânzare au crescut. 

Bucureşteni: Cât plătesc lunar la chirie prefer să plătesc rata la bancă şi ştiţi cum este: la tine, e la tine acasă e acasă, în chirie nu esti acasă, oricât de bine te-ai simţi. 

- Mă gândesc că apartamentul acela o să fie al meu iar dacă o să am probleme cu rata pot să îl inchiriez. 

Doar că viitorii chiriaşi au devenit mai pretenţioşi. 

Adam Alexandru, broker imobiliar: Degeaba ai o locatie bună dacă amenajarea nu este corespunzătoare. Proprietarii trebuie să fie mult mai atenţi la cum amenajează. 

Constanţa se află pe locul patru în topul celor mai mari chirii. În zona de nord a oraşului, preţurile pleacă de la 400 de euro şi ajung până la 1000 euro pe lună. 

Andreea Filip, reporter Observator: Faleză Nord și Zona Delfinariu sunt la începutul acestui an cele mai scumpe din oraș. Pentru cei care vor sa-și închirieze un apartament indiferent de numărul de camere de care acesta dispune, bugetul mediu lunar necesar unui chiriaș este de 600 de euro.

Marius Coman, agent imobiliar: Chiriile s-au mărit în Constanţa cu 10% în cel mai fericit caz, uneori până la 40%. Cele low cost sunt în partea de sud a oraşului, unde preţurile pleacă de la 250 de euro, însă acestea cam lipsesc cu desăvârşire. Cerere ar exista, dar nu există ofertă. 

La polul opuş, cel mai ieftin oraş din ţară pentru chiriaşi este Reşiţa, acolo unde proprietarii cer 200 de euro pe lună. Imediat pe listă urmează Drobeta Turnu-Severin şi Alexandria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Zona din Bucureşti unde un apartament cu două camere se închiriază cu un preţ mediu de 1.250 de euro pe lună. Chiriile au explodat şi în alte mari oraşe