Antena Meniu Search
x

Admitere la facultate pe bază de CV educațional. Cum trebuie completat

Absolvenţii de liceu au două motive de bucurie. Primul: au terminat Bacalaureatul. Al doilea: mai multe facultăţi au decis să renunţe la examenul de admitere.

de Redactia Observator

la 25.06.2020, 17:24

Vezi și
  • Vor susţine totuşi un interviu cu profesorii din comisie.
  • Principalul criteriu de departajare va fi CV-ul educaţional.

Absolvenţii de liceu vor fi aleşi pentru facultate pe baza CV-ului educaţional, care va conţine experienţa acumulată în ultimii patru ani. Şi nota obţinută la examenul maturităţii va conta dar doar într-un procent de 20 la sută. 

Viitorii ingineri care optează pentru Politehnica din Timişoara respiră uşuraţi. Pandemia a eliminat examenul de admitere. Vor susţine totuşi un interviu cu profesorii din comisie, dar principalul criteriu de departajare a candidaţilor va fi CV-ul educaţional.

Florin Drăgan, rector Univ. Politehnică Timişoara: Este o evaluare a unui parcurs de 4 ani in care candidatul a participat la diferite concursuri şi care într-un interviu de 30 de minute practic poate sa spuna cu cea venit, poate fi in unele cazuri concurs individual, in alte cazuri concurs de echipă.

CV-ul educaţional va mai avea un rol impportant în cariera tinerilor. Head-hunterii vor avea în baza de date cele mai promiţătoare CVuri, iar în momentul absolvirii tinerii vor primi oferte de muncă.

Florin Drăgan, rector Univ. Politehnică Timişoara: Vor fi colegi de-ai noştri care au contracte direct cu companiile tocmai ca să facă legătura aceasta între absolvenţii de liceu şi ceea ce vor face ei după ce-şi termină perioada de studenţie ca şi angajaţi ai companiilor. 

Viitorii studenţi sunt încântaţi de decizia luată de conducerea Universităţii.

Tânără: Este evidenţiată personalitatea elevului este evidenţiată persoana care s-a implicat de-a lungul liceului, care a fost interesată în astfel de competiţii şi care a vrut să-şi etaleze întotdeauna cunoştinţele în acest domeniu.

Tânără: Cred că va pune în lumină şi activităţile extraşcolare ale celorlalţi care au muncit pentru asta şi s-au implicat şi cred că e un criteriu chiar foarte corect de departajare în situaţia asta. 

Tânără: Având în vedere experienţa anterioară ar fi un avantaj pentru unii dintre viitorii studenţi

Totuşi nota de la examenul de bacalaureat va conta în procent de 20 la sută. Momentan, ideea CV-ul educaţional a fost adoptată de două facultăţi, dar conducerea universităţii are de gând să extindă utilizarea acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Educatie » Admitere la facultate pe bază de CV educațional. Cum trebuie completat