Antena Meniu Search
x

Video Admitere la Medicină: Concurență acerbă la UMFST și UMF Carol Davila. Câți tineri se bat pe un singur loc

Număr record de candidaţi la Universităţile de Medicină din toată ţara. Mai e o săptămână până la admitere, iar candidaţii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile la biologie, fizică sau chimie. La Târgu Mureş, peste 500 de tineri au susţinut astăzi ultima simulare pentru examen. Facultăţile se aşteaptă la 4 sau chiar 5 candidaţi pe un singur loc. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.07.2022, 19:27

Vezi și

E ultima verificare oficială înainte de marele examen pentru candidaţii înscrişi la Universitatea de Medicina din Târgu Mureş. Emoţii mari, dar nu mai mari decât la examen, spun tinerii care vin din toate colţurile ţării. 

- Mi se pare că ultimele sute de metri sunt foarte importante, încerc cât de mult pot. 

- Asta e rolul lor, să greșim aici, dar să nu greșim la examen. 

- Mă ajută să văd unde sunt cu toată materia. 

Pe acelaşi subiect

Universitatea se aşteaptă la cinci candidaţi pe un singur loc pentru Medicină generală.

Înscrierile la Medicină sunt deschise până pe 21 iulie

Andra Bălan, coordonator simulare UMFST: Dificultatea este puțin mai ridicată. Admiterea la Târgu Mureș nu este o admitere ușoară, este o admitere foarte complexă și testează foarte mult capacitatea clinică a copiilor. 

În Capitală, lista de înscrieri s-a închis, iar concurenţa de anul acesta a înregistrat un nou record. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Peste 2.400 de tineri concurează pentru cele 718 locuri bugetate de la Facultatea de Medicină din București. Deci peste trei candidați pe un singur loc. Următoarele în top sunt facultatea de Medicină Dentară și Farmacia. 

Viorel Jinga, rector UMF Bucureşti: Dorința candidaților de a ajunge farmacist este mai mică, probabil că trebuie și la nivel guvernamental să intervenim pentru anumite aspecte legislative care să fie benefice unui viitor farmacist. 

Examenul de admitere va avea loc pentru absolvenţii din toată ţara în data de 24 iulie.

 Andrei, student la UMF București: Este un examen important, necesită cel puțin doi ani de studiu intens. Trebuie să iei Biologia, manualul să îl știi la perfecție, apoi Fizică sau Chimie. Sunt pline de logică și chiar trebuie să depui efort mare pentru a le trece cu brio. 

Dacă se vor înscrie la cele 378 de locuri cu taxă, studenţii din Bucureşti vor plăti 15.000 de lei pentru fiecare an de studiu. 

Locuri bugetate UMFST

Medicină - 150 

Medicină Militară - 30 

Medicină Dentară - 40 

Farmacie - 50 

Concurenţă UMF Carol Davila Bucureşti

Medicină -  718 de locuri / 2405 candidaţi

Medicină Dentară - 215 locuri / 552 candidaţi

Farmacie - 120 locuri / 114 candidaţi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Educatie » Admitere la Medicină: Concurență acerbă la UMFST și UMF Carol Davila. Câți tineri se bat pe un singur loc