Antena Meniu Search
x

Sute de after school-uri private nu vor putea funcţiona în noul an şcolar

Peste 300 de after school-uri private nu mai pot funcționa în acest an școlar, pentru că erau organizate în spații comune cu grădinițele. Interdicția apare cu doar două săptămâni înainte de începerea anului școlar și după o vară în care părinții și-au putut duce copiii la aceste unități.

de Lorena Rădulescu

la 06.09.2020, 21:20

Vezi și
  • Un ordin comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii afectează after school-urile private.
  • Dintre cele afectate, 250 sunt doar în Bucureşti.

Griji, emoții, temeri și zeci de gânduri.Toate la începutul unui an școlar în care planurile se fac doar pe termen scurt. În fiecare zi recomandările ministerului scot la iveală tot mai multe probleme din sistem.

Ioana Costea, director gradiniţă: Ca sa respecti intru totul prevederile acestui articol si al acestui ordin de ministru este obligatoriu sa creezi infrastructura scoala. Ceea ce cred ca intr-o saptamana pana la deschiderea anului scolar pana pe 14 septembrie este imposibil de realizat.

Christian Comsa, președintele Asociației Școlilor Particulare: Sunt situatii foarte dificile mai ales in contextul actual. Dintr-o data toata investitia tot efortul, nu mai vorbim de parintii care si-au inscris deja copiii in aceste after schooluri si dintr-o data se pot trezi in situatia ca de pe o zi pe alta sa nu stie unde sa-si duca copiii dupa orele de curs.

Ordinul comun emis de Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii afectează peste 300 de after schooluri şi grădiniţe private. 250 dintre acestea sunt doar în Capitală.

Reprezentant afterschool: Am investit în perioada verii, iar acum după ce am citit normele, le-am comunicat părinţilor şi am luat decizia să suspendăm activitatea. O suspendăm pentru că nici altceva nu putem să facem, pentru că fiind spaţiu amenajat şi destinat copiilor de şcoală, nu îndeplineşte normele pentru copiii de grădiniţă. Spaţiul în acest an şcolar probabil că va fi neutilizat.

2.900.000 de elevi și preșcolari încep în mai puţin de două saptamâni școala și grădinița în cel mai imprevizibil început de an școlar din ultimii 30 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Sute de after school-uri private nu vor putea funcţiona în noul an şcolar