Petiții ale părinților pentru anularea sau amânarea Bacalaureatului și Evaluării Naționale

De Redactia Observator.
Publicat: 12.05.2020, 21:47.
Actualizat: 12.05.2020, 22:21

Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională ar trebui anulate! Este propunerea a sute de părinţi şi de profesori din ţară care au trimis mai multe petiţii la Ministerul Educaţiei.

Conform informaţiilor Observator, Monica Anisie ia în calcul şi acest scenariu dacă, după relaxarea măsurilor, numărul de îmbolnăviri va exploda.

"Indiferent de cât studiază acasă, după 2-3 luni de stat acasă, un elev nu poate face faţă unui examen", este petiţia semnată deja de peste 33 de mii de oameni care susţin anularea examenului de Evaluare Naţională.

Stresul la care sunt supuşi elevii de 15 ani şi riscul prea mare de infectare cu noul coronavirus sunt principalele probleme ridicate de părinţi.

Şi nu este singura petiţie de acest fel.

Alte 200 de persoane au semnat petiţia făcută de un psiholog, care cere măcar amânarea examenelor.

Maria Mermezan, iniţiatoarea petiţiei: Mi se pare că supunerea lor unui examen în acest moment este nerealist şi este un abuz. Să cerem să intre în examenul de Evaluare Naţională ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Tamara Ionescu, mamă: Toată această schimbare de programă şi pur şi simplu de a face lucrurile să fie făcute să scăpăm să bifăm că s-a rezolvat şi acest examen mi se pare că este prea făcut la repezeală.

Printre elevii care termină clasa a opta, părerile sunt împărţite. Incertitudinea îi afectează cel mai mult.

Ioana, elevă clasa a VIII-a: Ni s-a schimbat programa, nu mai ştim exact ce avem de făcut lucrurile sunt diferite faţă de cum ne aşteptam noi, iar şcoala online nu ne asigură atâtea privilegii cum ne-am aştepta.

Iasmina, elevă clasa a VIII-a: Ştiu că profesorii îşi dau interesul şi silinţa pentru a putea fi pregătiţi pentru examen doar că nu prea ajută, adică nu merge. Copiii de la ţară care n-au acces la internet ce fac?

Şi colegii lor mai mari se confruntă cu aceleaşi probleme. De ce să mai dea examenul de Bacalaureat dacă admiterea la universităţi se va da online?

Asociaţia Învăţătorilor şi a Profesorilor din România a trimis o scrisoare către Klaus Iohannis şi reprezentanţilor Guvernului pentru anularea examenelor naţionale.

Viorel Dolha, președintele Asociației Învățătorilor din România: Nimeni nu poate să răspundă de ce cei care dau examenul de licență, de masterat, de doctorat, pot fi evaluați de acasă, la distanță, iar minorii de 13 și de 17 ani trebuie evaluați în clasă și duși la pregătire. Asta nu o înțelegem!

Profesorii susţin că oricum mulţi dintre elevi şi supraveghetori vor refuza să participe la examene. Fie pentru că sunt bolnavi, fie pentru că le este frică de îmbolnăvire.

Viorel Dolha, președintele Asociației Învățătorilor din România: Au avut o medie de absolvire de clasa a 9, 10 ,11, 12. Se face o medie și aceea este media care ține locul Bacalaureatului. Suedia, de exemplu, nu are niciun fel de examen de Bacalaureat. Sigur că nu este o măsură perfectă, dar orice altă soluție ori pune în pericol viața copiilor, profesorilor, ori ar crea alte discriminări.

Monica Anisie promite în continuare că acest an şcolar nu va fi îngheţat.

Monica Anisie, ministrul Educației: Eu sper că am luat cea mai bună decizie, având în vedere ce se întâmplă în jurul nostru și gândindu-mă la binele copiilor. Ne dorim să fim sănătoși și să rămânem în siguranță.

Citește și
Monden • pe 10.11.2020 la 13:59
Alexia, artista care a lansat trei hituri în acest an. Video
recomandari pe a1.ro
Ținuta purtată de Melania Trump la părăsirea Casei Albe. Cum arată costumul "de doliu" ales de fosta Primă Doamnă: Foto
Educatie • pe 04.09.2020 la 16:19
O elevă din Oradea a obținut 10 la BAC-ul din toamnă, o performanţă unică în ultimii 18 ani

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Bianca Drăgușanu a ajuns de urgență la Poliție! Ce a pățit celebra blondină / VIDEO PAPARAZZI
pe spynews.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în prima noapte din închisoare. Mărturii cutremurătoare. "Visez șobolani"
pe antenasport.ro
"Aţi legaliza poligamia în România?" Răspunsul uluitor al lui Cristi Borcea, care a fost căsătorit de 3 ori și are 9 copii cu 4 femei
pe antenasport.ro
Care sunt rezoluțiile frumoasei Marlene Favela pentru noul an
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:50 Reacţiile liderilor internaţionali după învestirea preşedintelui american Joe Biden 22:30 Noua modă: oamenii sunt îndemnaţi să se fotografieze, după ce şi-au găsit sosia în tablouri celebre 22:13 Tribunalul Bucureşti anulează diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov 22:07 Masca de protecţie de tip FFP2, obligatorie în mai multe regiuni din Europa, ca măsură de prevenţie în faţa noilor tulpini 22:00 Primul mesaj pe Twitter al lui Joe Biden, în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii 21:37 RCA mai scump, pagube plătite mai repede. Schimbare majoră pe piața polițelor RCA, în aprilie 21:05 Vaccinarea anti-Covid de la Romexpo s-a blocat înainte să înceapă. Haos și scandal la imunizare, medicii au chemat poliția 20:58 Capitala intră în scenariul galben. Restaurantele, cinematografele și teatrele pot fi deschise doar în anumite condiţii 20:49 Știrile zilei, 20 ianuarie 2021. Joe Biden, al 46-lea președinte al Statelor Unite 20:39 Observator de bine, 20 ianuarie 2021. Se luptă cu un diagnostic crunt, însă arta a făcut-o apreciată la nivel internațional
CITEȘTE PE A1.ro
Cum s-a transformat Michelle Obama la 4 ani de când nu mai e Prima Doamnă. Ultima imagine cu ea evidențiază clar diferențele
A1.RO
Anda Adam, rănită la circ: „Mi-a dat sângele”. Cum a ajuns diva să aibă julituri la mâini și dureri insuportabile
A1.RO