Antena Meniu Search
x

Aviziul epidemiologic nu mai este obligatoriu, la începerea școlii

Adeverinţă, aviz, recomandare sau oricum s-ar numi hârtiile cerute la începutul anului şcolar, niciuna nu atestă, de fapt, dacă un copil este infectat sau nu. Cu toate acestea, dosarul trebuie să conţină hârtii, pentru că aşa e la noi. După toate declaraţiile oficialilor, în care spuneau că părinţii au la dispoziţie o săptămână pentru a cere avizul epidemiologic şi adeverinţa de intrare în colectivitate, părinţii au primit un document care dă totul peste cap, nu mai este nevoie de nimic.

de Redactia Observator

la 12.09.2020, 11:38

Vezi și
  • AVizur, necesar doar dacă un elev absentează de la şcoală mai mult de 3 zile
  • Părinții au făcută cărare la medicii de familie, pentru obținerea actelor

"Vor fi 3 tipuri de adeverințe necesare în funcție de prezența sau nu a unui patologiii sau a dosarului pe care îl are la înscriere. Există un aviz de intrare în colectivitate care se da la începutul fiecărui ciclu. Dacă nu au acea adeverință de intrare în colectivitate, atunci au la alegere acest timp, să nu vină în prima zi de școală, o poate aduce și în prima". Asta declara ieri la prânz ministrul Sănătăţii. La câteva ore, un document oficial ajuns la directorii şcolilor a făcut lumină pentru părinţi, copii, profesori şi medici.

În el scrie concret ce acte sunt necesare. Aşadar, avizul epidemiologic nu mai este obligatoriu la începutul școlii, ci se va elibera doar dacă un elev absentează de la şcoală mai mult de 3 zile din motive medicale.

În cazul adeverinţei de intrare în colectivitate, aceasta se duce la şcoală odată cu dosarul de înscriere al copilului într-un ciclu de învăţământ. Dacă nu a fost eliberată deja, părinţii au timp o lună să o ceară.

În plus, copiii cu boli cronice sau aparţinătorii vulnerabili vor avea nevoie de recomandare medicală pentru a alege cursurile online.

Între timp, a fost un du-te vino continuu la cabinetele medicilor de familie. Părinţii au mers să ia acte medicale pentru a-şi putea trimite copiii la şcoală.

Daniela are 3 copii care învaţă la şcoli diferite. Nimeni nu i-a spus că doar elevii care încep un ciclu nou de învăţământ au nevoie de documente medicale. Ba mai mult, chiar profesorii ar fi indus-o în eroare.

Reporter: Concret, ce vi s-a zis să cereţi de la medic?

Mamă: Aviz de intrare în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişa medicală, asta pentru că mai am o fetiţă care intră la şcoală.

Avizul epidemiologic atestă faptul că un copil nu are o boală contagioasă şi, în plus, conţine un istoric al vaccinurilor şi de aceea trebuie prezentat la schimbarea ciclului de învăţământ, explică medicii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Aviziul epidemiologic nu mai este obligatoriu, la începerea școlii