Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Absolvenții clasei a XII-a susțin probele de competențe în aceste zile

Deşi este vacanţă, unii elevi vor intra în febra examenelor săptămâna aceasta. Şi asta pentru că începe bacalaureatul de toamnă. Practic, aceasta este o nouă şansă pentru absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze. 

de Angela Bertea

la 06.08.2024 , 08:29

Cea de a doua sesiunea a Bacalaureatului începe zilele acestea cu probele de competențe. Prima probă fiind cea de joi, 8 august. Acestea se vor desfășura până pe 14 august.

Dupa care vor urma probele scrise. Pe 19 august se va susține proba scrisă la Limba şi literatura română, a doua zi pe 20 august - va avea loc proba obligatorie a profilului. Pe 21 august - proba la alegere a profilului şi specializării iar pe 22 august - proba la Limba şi literatura maternă.

4 zile mai tatziu, pe 26 august se vor afişa rezultatele la probele scrise iar cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii. Urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 30 august.

Vezi și

La prima sesiune din acest an a Bacalaureatului rata de promovare a fost de 78,2%.

Calendar Bacalaureat 2024 sesiunea de toamnă

  • 19 august - limba română
  • 20 august - proba obligatorie a profilului
  • 21 august - proba la alegere a profilului
  • 22 august - limba maternă
  • 26 august - afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor
  • 30 august - afişarea rezultatelor finale
Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Educaţie » Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Absolvenții clasei a XII-a susțin probele de competențe în aceste zile