Antena Meniu Search
x

Profesorii le-au recomandat părinţilor să nu cumpere flori anul acesta, ci măşti şi dezinfectanţi

O altă premieră a acestui an şcolar: festivităţiile vor fi inexistente. În timp ce părinţii scapă de o grijă şi de o cheltuială, cea a buchetelor de flori pentru doamna, pentru cei care fac afaceri cu flori e o lovitură dură. În unele şcoli, cadrele didactice le-au cerut elevilor să vină cu dezinfectanţi în loc de flori.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.09.2020, 23:42

Vezi și
  • „Tradiţia” buchetului de flori pentru doamna va deveni o amintire
  • Florăresele au fost nevoite să își arunce o parte din marfă

Cu părinţii la poartă, fără serbări, fără careuri şi discursuri şi mai ales fără tradiţionalul buchet de flori pentru doamna. Aşa începe noul an şcolar. Dacă părinţii scapă de o cheltuială, pentru florari e dezastru - au vânzări şi la jumătate faţă de anul trecut.

Clara Mihociu, reporter Observator: 50 de măști de protecție sau un aranjament floral. Este dilema de anul acesta a părinților pentru începutul de an şcolar. Ambele costă la fel - 30 de lei - însă rămâne de văzut pe care o vor alege. Preţurile pentru flori sunt singurele care nu s-au schimbat faţă de anul trecut.

Carmen Stoica, proprietar florărie: Părintele nu își mai trimite copilul la școală cu flori in mână, mai ales la clasa 0 când îl trimite singur cu ghiozdan, florile nu ajung întregi.

În Iaşi, chiar profesorii i-au rugat pe părinţi să nu îi trimită pe copii cu flori la şcoală anul acesta. Şi să aducă în schimb: măşti şi dezinfectanţi. Cei care au însă copii care pășesc pentru prima dată în şcoala nu pot renunţa la tradiţie.

Preţurile pentru un coşuleţ de flori încep de la 25 de lei în Iaşi. Un buchet mai bogat poate ajunge până la 50 de lei.

Nici bucureştenii nu se înghesuie să cumpere flori pentru începutul de an şcolar. La ora prânzului, florăresele deja se pregăteau să închidă. A mers atât de prost că au fost nevoie să îşi arunce marfa. O pierdere uriaşă, în condiţiile în care buchetele cele mai frumoase costau şi 100 de lei.

Florăreasă: Nu se mişcă absolut nimic, foarte, foarte prost. Am aruncat foarte, foarte multe flori

Florăreasă: Acum noi facem curăţenie şi închidem, n-are rost să stăm aici. Aud în staţie că nu se duc flori la şcoală, că sunt floricele frumoase, dar păcat că nu se duc la şcoală.

Dacă buchetul pentru doamna e opţional anul acesta, rechizitele sunt obligatorii. Aşa că pe ultima sută de metri s-au făcut şi cumpărăturile.

Ghiozdanul pentru şcoală, cu tot ce au nevoie elevii ca să înveţe, costă anul acesta între 150 şi 600 de lei. Şi asta doar pentru început, căci pe parcurs părinţii vor mai cheltui bani cu manuale alternative şi cărţi, în funcţie de ce le spun profesorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Profesorii le-au recomandat părinţilor să nu cumpere flori anul acesta, ci măşti şi dezinfectanţi