Antena Meniu Search
x

Video "Când lumea mă aplaudă, am cele mai mari emoţii". Micuţa Xenia, o minune de fetiţă. Face balet, cântă la vioară, joacă şah, desenează şi studiază pianul

De Ziua Internaţională a Copilului cunoaştem o fetiţă care face balet, cântă la vioară, desenează şi studiază pianul. Ea a devenit cea mai mică participantă a campaniei "100 de tineri pentru dezvoltarea României". Vorbim despre Xenia Cambrea, o minune de fetiţă care îmbină creativitatea și disciplina, inspirându-i pe cei care o urmăresc să exploreze și să își dezvolte propriile talente artistice. 

de Redactia Observator

la 01.06.2024 , 13:19

Ea este Xenia Cambrea, alături de colegele ei din cadrul Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București la Gala Micilor Olimpici. Este cel mai recent spectacol la care a participat şi face asta destul de des.

"La Gala micilor olimpici, am dansat alături de magician şi de păpuşile celelalte", spune Xenia.

Baletul însă nu este singura pasiune a Xeniei. A descoperit dansul mai târziu, dar prima ei dragoste a fost vioara. A început să fie interesată de acest instrument încă de la vârsta de un an. Acum, deşi e doar la grădiniţă, nivelul său de studiu la vioară este echivalent cu cel al clasei a IV-a.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Copila a învățat să citească singură, face calcule matematice complexe, joacă şah şi desenează. Iar pe lângă toate acestea, participă şi la concursuri internaţionale de pian.

Xenia Cambrea face acum parte din campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", desfăşurată la nivel național de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României" celebrează unitatea și identitatea națională, aducând în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili tineri din țară. Cei 100 de tineri selectați vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an. Înscrierile în campanie se fac pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Educatie » "Când lumea mă aplaudă, am cele mai mari emoţii". Micuţa Xenia, o minune de fetiţă. Face balet, cântă la vioară, joacă şah, desenează şi studiază pianul