Antena Meniu Search
x

Când s-ar putea închide școlile? Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până vineri autoritățile vor decide dacă școlile se închid sau rămân deschise și după 6 la mie. De asemenea, ministrul Cîmpeanu susține că România nu este pregătită pentru școala online, deși în multe mari orașe din țară incidența cazurilor de Covid se apropie de 6 la mie.

De Redactia Observator la 29.09.2021, 09:55
Când s-ar putea închide școlile? Anunțul ministrului Educației
Când s-ar putea închide școlile? Anunțul ministrului Educației - Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că Ministerul Educaţiei a primit, marţi, 183 de petiţii din partea unor persoane care solicită trecerea la învăţământul online, ca urmare a creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în timp ce alte 175 de petiţii cer ca şcoala să se desfăşoare cu prezenţă fizică şi dacă rata de infectare depăşeşte pragul prevăzut de lege, care este şase la o mie de locuitori.

"Nu vom decide în funcție de diferența asta, sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriați. Îmi cer scuze... sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie.

Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de alte activități, mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară.

După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, deci azi, marți, sunt aproape de 6 la mie. Ziua de referință este vineri. Dacă vineri se depășește 6 la mie, după regulile din seara asta, când vorbim, se intră în online cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân deschise", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Când s-ar putea închide școlile? Anunțul ministrului Educației