Antena Meniu Search
x

Cardul de elev. La ce foloseşte şi când va ajunge la copii

Anul şcolar 2023-2024 a venit cu o serie de modificări extrem de importante, una dintre acestea fiind distribuirea către elevi a cardurilor de elevi, suporturi electronice ce au ca scop sprijinul educaţional.

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 11:29

Cardul de elev i-ar putea ajuta pe aceştia să intre mai repede în posesia drepturilor ce li se cuvin
Cardul de elev i-ar putea ajuta pe aceştia să intre mai repede în posesia drepturilor ce li se cuvin - Shutterstock
  • Cardul de elev este una dintre noutăţile anului şcolar 2023-2024.

Ca în fiecare an, şi în vara acestui an autorităţile din România au decis o serie de modificări care să influenţeze noul an şcolar. De această dată, pentru Anul Şcolar 2023-2024 s-a decis, printre altele, reapariţia posibilităţii ca un elev să fie exmatriculat.

Totuşi, trebuie precizat că exmatricularea se poate face doar în cazuri grave, iar elevul va avea posibilitatea să se apere, respectiv să conteste măsura respectivă.

În plus, pentru Anul Şcolar 2023-2024 s-a decis şi implementarea unui nou suport menit să sprijine elevul din punct de vedere educaţional. Este vorba despre apariţia cardului de elev.

Cardul de elev, introdus în anul şcolar 2023-2024

Pe acelaşi subiect

Cardul de elev, introdus în anul şcolar 2023-2024, ar urma să ajungă în posesia acestuia după ce trece pe la mai multe instituţii. Emitenţii cardurilor le transmit către inspectoratele şcolare, iar acestea, mai departe, le transmit către unităţile de învăţământ, dar doar după o verificare prealabilă prin care să se asigure că aceste carduri sunt suficiente pentru toţi elevii şi de o calitate corespunzătoare.

Reprezentanţii unităţilor de învăţământ au 10 zile la dispoziţie să distribuie cardurile de elev către destinatarii finali. Apoi, autorităţile au la dispoziţie 30 de zile să înceapă să vireze banii ce se cuvin, însă banii se distribuie doar după ce se confirmă distribuirea cardului către destinatarul final.

La ce va folosi cardul de elev

Primele informaţii arată că acest card de elev ajută elevul să primească beneficiile prevăzute în legile educaţiei ori facilităţi oferite de agenţii economici. Ne gândim aici în principal la alocaţii, ajutoare oferite elevilor ce provin din medii vulnerabile sau chiar burse de merit.

Banii primiţi de fiecare elev în parte pot ajuta la acoperirea cheltuielilor şcolare, la cumpărarea de rechizite sau chiar la cumpărarea unor elemente vestimentare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Cardul de elev. La ce foloseşte şi când va ajunge la copii