Antena Meniu Search
x

Video Ce planuri are Ligia Deca pentru educaţia din România

Structura anului şcolar ar putea fi reanalizată în 2023. Şi nu va mai fi şcoală online. Sunt doar două dintre intenţiile noului ministru al Educaţiei, anunţate. Ligia Deca spune că în mandatul ei va pune pe primul plan bucuria elevului. 

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 15:00

Vezi și

Declaraţia zilei este "o adevarată reformă a sistemului educaţional trebuie să înceapă cu bucuria elevului şi a studentului de a merge la şcoală". Este primul lucru pe care Ligia Deca, noul ministru al Educaţiei, a vrut să pună accent, în prima conferinţă de presă în care şi-a prezentat priorităţile mandatului. Ligia Deca spune că primul lucru pe care doreşte să îl facă este să finalizeze legile educaţiei şi exclude varianta trecerii şcolilor în online din cauza crizei energetice. 

"Dorim sa urmărim interesele elevilor, motivându-i şi oferindu-le un mediu stimulativ care să îi ajute să îşi îndeplineasca potenţialul şi care să încurajeze performanţa. Am avut întâlniri cu reprezentanţii elevilor, cu toţii îşi doresc mai multă flexibilitate dar şi mai multă implicare în propriul parcurs de învăţare. Luăm în calcul ca ceea ce acum numim curriculum la decizia şcolii să devină curriculum la decizia elevului. Analizăm şi ideea de a utiliza mijloacele digitale acolo unde e posibil pentru a nu pierde ceea ce am câştigat în timpul pandemiei, creând discipline opţionale. Ministrul Educaţiei şi eu personal dorim ca şcolile să rămână deschise indiferent de parcursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai permitem goluri sau pauze în procesul de învăţare. 

O prioritate a mandatului meu este finalizarea proiectelor legislative România Educată, încercăm să finalizăm în termenul stabilit. Am început discuţii cu specialiştii în zonele care mai sunt încă în lucru, evaluările, măsurile legate de integritate, echitatea sistemului educaţional. O adevărată reformă a sistemului educaţional din România ar trebui să înceapă cu un lucru esenţial, bucuria elevului şi a studentului de a merge la şcoală. Dorim să urmărim interesele elevilor, motivându-i şi oferindu-le un mediu stimulativ care să îi ajute să îşi îndeplinească potenţialul şi care să încurajeze performanţa.  

Analizăm şi ideea de a utiliza mijloacele digitale acolo unde e posibil pentru a nu pierde ceea ce am câştigat în timpul pandemiei, creând discipline opţionale. Proiectul România Educată nu înseamnă doar o listă de idei sau de măsuri ci deja înseamnă măsuri concrete şi finanţate pentru dezvoltarea învăţământului românesc.

Ştiu că părinţii, elevii, studenţii şi profesorii aşteaptă răspunsuri clare cu privire la noile legi şi că vor să existe acel timp de tranziţie rezonabil. Voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta şi vom analiza această formulă după un an de la implementare. Îmi doresc o educaţie de calitate pentru fiecare copil. ", a transmis Ligia Deca, ministrul Educaţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Ce planuri are Ligia Deca pentru educaţia din România