Video Cea mai gravă eroare de la BAC 2022. Cât a primit un elev notat iniţial cu 3,65 după contestaţie
Aproape un sfert dintre absolvenţii de liceu nu au trecut examenul de Bacalaureat. Asta deşi zeci de mii note au fost mărite după contestaţii. Cea mai gravă eroare a profesorilor corectori a fost modificarea la 10 curat de la 3,65.
De la 5,40 la 9.90. Sau de la 2,40 la 7,80. Sunt alte exemple de lucrări ale unor copii care au trecut prin stresul vieţii lor în aceste zile. Ştiau că merită note bune, dar când s-au uitat la avizier s-au trezit că sunt nepromovaţi. Contestaţiile i-au salvat.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Jumătate din aceste diferenţe mari provin din patru judeţe. Maramureş, cu 22 de note schimbate, Ialomiţa şi Argeş cu 12 note schimbate, Constanţa 10 note schimbate.
Unele sunt erori de transcriere în borderou, altele sunt erori inexplicabile şi pentru Ministrul Educaţiei. Chiar şi aşa, rata de promovare a crescut după contestaţii la 75,2%. Cu cei mai puţini absolvenţi înscrişi la Bacalaureat din ultimii ani. Peste 40 de mii de candidaţi care au început clasa a 12-a nu au mai ajuns la examenul de Bacalaureat. 13 mii, chiar dacă aveau acest drept, şi peste 28 de mii care au rămas cu situaţia neîncheiată, fie erau corigenţi sau repetenţi.
Cum este posibil ca în 42 de licee niciun elev să ia nota de trece la Bacalaureat
- Ce notă a primit un absolvent de clasa a XII-a din Arad la Bacalaureat, după ce a făcut contestaţie la...
- Rezultate finale la Bacalaureat 2022. Sorin Cîmpeanu: "Au fost schimbate foarte multe note"
- Note finale Bacalaureat 2022 - edu.ro. Situația pe județe și în București a rezultatelor la BAC, după contestaţii
42 de licee nu au niciun elev promovat. Explicaţia...
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Calitatea procesului de predare - învăţare. Neimplicarea suficientă a cadrelor didactice.
Şi mai e şi interesul scăzut pentru educaţie din partea multor tineri, spun experţii.
Marian Staş, expert în educaţie: E posibil ca examenul de Bacalaureat să-şi fi pierdut din relevanţă. Bacul - la muzeu- cum este el acum. Peste 50 la sută e maşină de făcut bani, e o industrie de făcut meditaţii, şi la Evaluarea Naţionala şi la Bacalaureat.
Ministerul Educaţiei promite măsuri pentru combaterea abandonului şcolar, bani pentru masa caldă, burse şi gratuitate pentru transportul şcolar. La polul opus, 74 de licee au rata de promovare de sută la sută. Unii au reuşit doar cu un program pilot nou pentru elevi.
Ionela Neagoe, director Gheorghe Lazăr Bucureşti: Erau extrem de obosiţi, nu se puteau concentra. Din luna martie copiii au avut exclusiv materiile de Bac. Mulţi spun că se poate lua Bacul cu nota mare şi fără meditaţii.
12 milioane de euro vor fi alocaţi din PNRR pentru şcolile pilot de anul viitor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰