Antena Meniu Search
x

Ceremonie de absolvire, doar pentru șefii de promoție în Mureş

Festivitatea de absolvire a liceului s-a desfăşurat, anul acesta, într-un mod inedit pentru aproape 4.000 de elevi din Mureş. Cum sunt permise doar adunările publice cu un număr limitat de persoane, elevii au sărbătorit online sfârşitul celor patru ani de liceu.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 16:57

Vezi și
  • A fost un moment festiv la care au participat doar şefii de promoţie.
  • Alţi peste 3.600 de elevi au urmărit evenimentul online.

Au fost însă şi câţiva norocoşi. Şefii de promoţie ai liceelor de prestigiu din oraş au participat la o festivitate organizată doar pentru ei în curtea Inspectoratului Judeţean Mureş.

Pentru eleveii clasei a 12-a din liceele mureşene, imnul "Gaudeamus igitur" a răsunat azi în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

A fost un moment festiv la care au participat doar şefii de promoţie ai liceelor de prestigiu din Târgu Mureş. Alţi peste 3.600 de elevi au urmărit evenimentul online.

În urmă cu trei luni, cu toţii se aşteptau să fie înconjuraţi de colegi, părinţi şi prieteni, într-unul dintre cele mai importante momente din viaţa lor.

Dana Rizoli - absolventă: Si asa, emotia e destul de mare si treb sa fim bucurosi ca am terminat acest ciclu. E sfarsitul unei parti din viata noastra dar privim inainte si ne bucuram d ce urmeaza.

Părinte: Ca orice parinte sunt cuprinsa de multa emotie. Aceasta zi mi-am inchipuito exact asa cum e acum si anume insorita. E zambetul soarelui asa cum e zambetul fiicei mele si cum este cred ca tuturor anbsolventilor de anul acesta.

Printre cei prezenţi s-a numărat şi o elevă de clasa a 11-a. Se numeşte Maria Ungur şi învaţă la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureş, iar astăzi a fost invitată să preia cheia liceului.

Maria Unguru - elevă: Am un mare regret pentru colegii mei de clasa 12 care nu se pot bucura de experienta absolvirii asa cum se cuvine. Însa sper sa li se faca dreptate si sa aiba norocul de a impartasi experiente frumoase cu noi in anii viitori.

Claudiu Bândilă - inspector școlar județean Mureș: Noi trebuie sa le dovedim ca suntem alaturi de ei. Trebuie sa le transmitem gandurile noastre bune in acest moment de grea incercare şi pentru noi şi pentru ei. Urmeaza bacaul si urmeaza ca ei sa isi gaseasca un drum in viata asa cum ne-am gasit cu totii.

Chiar dacă nu au putut avea parte de o adevărată ceremonie de absolvire, elevii de clasa a XII-a şi-au promis că, de îndată ce va fi posibil, vor sărbători evenimentul aşa cum se cuvine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Ceremonie de absolvire, doar pentru șefii de promoție în Mureş