Antena Meniu Search
x

Video Chiulangii în prima zi de şcoală. Mulţi părinţi au decis să prelungească vacanţa celor mici, odată cu preţurile accesibile pe litoral

Liberi la mare. Şcoala a început pentru mulţi elevi cu o binemeritată vacanţă. Vremea perfectă şi preţurile mult mai mici faţă de vârful de sezon i-au convins pe părinţi să rateze prima zi de şcoală a copiilor. Salvamarii le recomandă să fie cu ochii pe cei mici: în multe staţiuni e încă steag roşu.

de Redactia Observator

la 11.09.2023, 20:02

Vezi și

Fără flori pentru doamna sau manuale în ghiozdan, ci cu tălpile goale în nisip şi joacă în valuri. Aşa a arătat prima zi de şcoală pentru mulţi elevi. Părinţii le-au făcut un orar de nerefuzat pentru toată săptămâna.

"Elevii care s-au aflat la mare în prima zi de şcoală au înlocuit uniforma cu shortul şi costumul de baie, iar ghizdanele şi rechizitele cu lopăţele şi castelele de nisip", transmite Cristina Niţă, reporter Observator.

Reporter: Te-ai învoit?

Adolescentă: Da!

Reporter: Deci mami te-a învoit de la şcoală!

Adolescentă: Da şi am primit şi aprobare de la domnul director.

Reporter: Ce clasă eşti?

Adolescentă: A 9-a.

Prima zi de şcoală, petrecută nu în bănci, ci la mare

Preţurile accesibile, plajele mai puţin aglomerate şi vremea perfectă i-au îndemnat pe părinţi să aleagă această perioadă pentru vacanţă. 

Reporter: Câte zile staţi la mare?

Părinte: 5 zile. Da, 5, joi plecăm.

Reporter: De unde veniţi?

Părinte: De la Bucureşti.

Reporter: Prima zi de grădiniţă la plajă?

Părinte: Da! Am amânat-o!

Răzvan Chiţan, administrator de plajă: Preţurile sunt mult mai mici faţă de full sezon, sunt cam la jumătate faţă de luna august. Şi lumea se bucură de acest aspect. Preţurile şi la băutură sunt mai ieftine, adică totul e cam la jumătate şi la mâncare, la tot, şi la cazare.

Însă părinţii trebuie să aibă mare grijă de copii în apă, îndeamnă salvamarii. În staţiunile din sudul litoralului e steag roşu. Doar în Mamaia şi Năvodari, turiştii pot intra în apă. Salvamarii vor fi la datorie până pe 1 octombrie.

Au fost 24 de grade Celsius azi, la mare, şi tot atâtea grade şi în apă. Iar vremea se menţine plăcută întreaga săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Educatie » Chiulangii în prima zi de şcoală. Mulţi părinţi au decis să prelungească vacanţa celor mici, odată cu preţurile accesibile pe litoral