Antena Meniu Search
x

Video Cine era proprietarul celor 15 mașini de epocă, arse complet în incendiul din Cluj. Paguba este uriașă

15 maşini de epocă, în valoare de sute de mii de euro, s-au făcut scrum în urma unui incendiu violent care a cuprins o hală din parcul industrial din Cluj-Napoca. Automobilele sunt proprietatea unui cunoscut om de afaceri din Ardeal şi au fost până de curând expuse într-un mall. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 5 ore iar acum încearcă să afle cauza care a dus la izbucnirea pârjolului. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 28.12.2022, 17:19

Vezi și

Incendiul a pornit în jurul orei 19, iar imaginile au fost surprinse cu drona de Sergiu Răzvan. Focul a înghiţit în câteva minute o hală de aproape 1000 mp a parcului industrial Tetarom din Cluj. În interior erau mult mobilier şi rumeguş, de la o linie de producţie, un atelier auto, un depozit de materiale şi maşini de colecţie. 

General de brigadă Ion Moldovan, şef ISU Cluj: În hala incendiată, din ce ne spune proprietarul, sunt 3 compartimente. Într-unul dintre ele avem depozitate câteva materiale şi câteva maşini de epocă. 

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 5 ore

Printre acestea, se numără modele Porsche, Mercedes, BMW sau Dodge, care valorează sute de mii de euro. Sunt ale omului de afaceri Cosmin Pavel, care a fost mulţi ani, alături de un asociat, în top 300 Capital. 

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: În interiorul halei funcţiona şi un atelier în care erau recondiţionate autotursime de epocă. Pentru că azi noapte flăcările erau mult prea mari, 15 dintr ele, extrem de vechi şi valoroase, nu au mai putut fi salvate. 

Vâlvătaia puternică ameninţa inclusiv clădirile învecinate. Pompierii au primit în scurt timp ajutor si din judeţele vecine. Echipaje din Alba şi Sălaj s-au alăturat misiunii. Din aer, vălvătaia a fost de-a dreptul înfricoşătoare.  

Bărbat: Am văzut incendiu în mare, am venit să văd dacă pot da o mână de ajutor. Dar, deja sunt f multe autospeciale de pompieri şi se intervine.

La 12 ore de la lichidarea incendiului, încă se mai vedea fumul.

Simona Deac: La staţiile de monitorizare a calităţii aerului s-au înregistrat creşteri ale pulberilor în suspensie până dimineaţă spre ora şase. Nu a fost o depăşire semnificativă, dar incendiul a influenţat aceste valori.  

Paznicul halei s-a tăiat uşor la o mână şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Primele informaţii arată că incendiul ar fi pornit din zona depozitului de rumeguş care, nu se ştie de ce, s-a aprins. Hala are autorizație ISU, are sprinklere, bazin cu rezervă de apă, iar marfa era asigurată. 

Sursă video: dronă, Sergiu Răzvan

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Cine era proprietarul celor 15 mașini de epocă, arse complet în incendiul din Cluj. Paguba este uriașă