Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt Alexandru și Anamaria, tinerii eminenți delegați să reprezinte România la ONU

Sunt frumoşi, deştepţi şi, cel mai important, vor reprezenta anul acesta nevoile tinerilor români la ONU. Vorbim despre un băiat şi o fată, unul din Caracal şi celălalt din Suceava, amândoi decişi să schimbe lumea în care trăiesc.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 17:44

Vezi și

Alex Drăghia are 18 ani şi este elev în clasa a XII-a la liceul Mihai Viteazul din Caracal. Pasionat de relaţii internaţionale şi voluntariat, Alex şi-a dorit să reprezinte România la ONU. Pentru asta a trebuit să treacă printr-un procedeu de selecţie dur: 43 de tineri au vrut să fie în locul lui. 

Alexandru Drăghia, delegat de tineret ONU: Procesul de selecție a fost într-adevăr o provocare. Am avut tot felul de probe pentru care nu te puteai pregăti in mod neapărat. Erau menite să scoată din tine acel element de surpriză.

Alex visează să schimbe lumea și crede în puterea tinerilor de a pune în mișcare acțiuni care fac minuni. În plus, nu se teme de muncă.

Alexandru Drăghia, delegat de tineret ONU: O sa dau ca exemplu ziua de ieri. Am ajuns acasă undeva la ora 2, după care am avut o oră și jumătate pauză în care am reușit să mănânc, să stau cu familia, după care am intrat direct in documente, întâlniri și interviuri până la ora 9 seara.

Pe acelaşi subiect

Povestea tânărului delegat la ONU e o adevărată lecție de viață, spun dascălii săi

Reporter: Cum ajuți astfel de elev să crească fără să îi tai aripile, domnule director?

Liviu Mitroi, director liceu Mihai Viteazul, Caracal: Cu înțelegere, cu înțelepciune și diplomație. Într-adevăr, Alex s-a făcut remarcat încă din primele zile când a pășit pe poarta liceului teoretic Mihai Viteazul. 

În celălalt colţ de ţară, la Iaşi, am înâlnit-o pe Anamaria Lăzăruc, al doilea delegat al României la ONU. Este din Suceava şi urmează masteratul în Psihologie Clinică și Psihoterapie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Anamaria Lăzăruc, delegat de tineret ONU: Au fost multe probe în care a trebuit să identificăm obiective, nevoi şi să venim cu răspunsuri concrete la ce am putea face noi. Eu o să mă axez foarte mult pe partea de sănătate fizică mintală în tandem cu educația de calitate. M-am gândit la resurse pe care să le creăm pentru tineri, la care să aibă acces oricând chiar şi după ce se va termina mandatul nostru. 

Programul Delegat de Tineret la ONU a debutat în România în 2006, iar scopul este acela de antrena tinerii cu potențial în activitatea celui mai important organism internaţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Cine sunt Alexandru și Anamaria, tinerii eminenți delegați să reprezinte România la ONU