Primul club din România pentru elevii surzi, deschis în Craiova
România face paşi spre normalitate. În Craiova, a fost deschis primul club din România dedicat elevilor cu deficienţe de auz. Zeci de copii merg la cursuri de programare, predate prin limbaj mimico-gestual.
- "Aduceţi salvarea până nu moare". O femeie a leşinat în îmbulzeală, la protestul AUR din Iaşi, lângă oamenii care jucau hora. Imagini la Observator 19:00, la Antena 1
- Mărturia Ştefaniei Neagoe, românca expulzată din Serbia şi interzisă fără explicații: "A existat un sentiment de teamă"
- Şapte din zece adulţi cu deficienţe de auz nu îşi găsesc un loc pe piaţa muncii din România.
- Metoda folosită se numeşte Scrach şi este foarte populară în Marea Britanie.
România face paşi spre normalitate. În Craiova, a fost deschis primul club din România dedicat elevilor cu deficienţe de auz. Zeci de copii merg la cursuri de programare, predate prin limbaj mimico-gestual.
Astfel cresc şansele lor de a se angaja după absolvire. România este ţara unde, deocamdată, şapte din zece adulţi cu deficienţe de auz nu îşi găsesc un loc pe piaţa muncii.
Cu profesori dedicaţi nevoilor lor, tinerii cu deficienţe de auz înţeleg rapid ce au de făcut.
Metoda folosită ca să înveţe programare vine şi ea în ajutorul elevului. Se numeşte Scrach şi este foarte populară în Marea Britanie.
- Subiecte BAC 2025 română: Modele pentru proba orală
- Încep probele orale de la BAC 2025. Mesajul ministrului Educației pentru elevi, înainte de susținerea examenelor
- Cazul profesorului-preot de la cel mai bun liceu din Buzău, acuzat că a făcut propagandă legionară la ore....
- Femeie de 69 de ani, găsită ucisă în propria casă din Maramureş. Călău i-ar fi chiar iubitul, un bărbat de...
- Admitere Medicină 2025. Taxă uriaşă de şcolarizare pentru studenţii care visează să devină medici
De altfel, în Regatul Unit vrea să ajungă, după terminarea liceului, şi Alin. Elevul de clasa a XI-a visează că într-o zi fi actor.
Ceea ce învaţă acum l-ar putea ajuta pe viitor să-şi câştige traiul. În total, sunt 50 de tineri care fac parte din proiectul construit din sponsorizări. Iniţiatorul este o organizație caritabilă româno-britanică.
Programul pilot se desfăşoară în interiorul liceului Tehnologic Beethoven din Craiova, la exact 250 de ani de la naşterea compozitorului german.
În cadrul clubului, şi profesorii vor învaţa în limbajul mimico-gestual 250 de termeni din domeniul IT. Colecția de semne va fi apoi digitalizată.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰