Antena Meniu Search
x

Concursul Aristotel, pregătire de viitor pentru elevii din clasele primare și gimnaziale

Școala s-a încheiat, însă elevii din clasele primare și gimnaziale nu au pus încă ghiozdanele în cui. Ei se întrec într-o competiție de cultură generală, logică matematică și creativitate, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

de Redactia Observator

la 14.06.2020, 14:01

Vezi și
  • Copiii trebuie să își folosească imaginația și abilitățile.
  • Probele din concurs sunt un bun prilej pentru a-și testa cunoștințelor generale.

Este vorba despre Concursul Național Interdisciplinar "Aristotel".

Mihnea are 8 ani și este a doua oară când participă la Concursul "Aristotel". Anul trecut a susținut acest concurs în sala de clasă, alături de colegi.

Anul acesta el a rezolvat subiectele de acasă, din fața calculatorului.

Mihnea: A fost distractiv, am stat în fata calculatorului, am răspuns la întrebări, a fost cam ca pe fișă, doar că acesta a fost online. Mă învață să fiu mai atent, să am mai multă grijă când am o întrebare capcană.

Alexia se numără și ea printre elevii care au susținut acest concurs. Pentru ea proba de creativitate a fost cea mai importantă, deoarece aici și-a putut demonstra abilitățile și aptitudinile excepționale pe care le are.

"Aristotel" este singura competiție gratuită care are ca scop încurajarea creativității și a gândirii logice în rândul elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Alexia: Concursul a fost destul de ușor, întrebările de la cea de a doua parte a concursului au fost destul de ușoare, iar partea de creativitate mi-a plăcut foarte mult, pentru că eu sunt foarte talentată la desen.

Pentru a participa la concursul "Aristotel", copiii trebuie să își folosească imaginația și abilitățile logico-matematice, cele mai importante aspecte prin care se pot face remarcați, într-un cadru diferit de cel școlar.

Probele din concurs sunt un bun prilej pentru a-și testa cunoștințelor generale, dar și creativitatea.

Maria: Mi-a plăcut foarte mult, mi-a plăcut proba de creativitate, pentru că ne puteam exprima cum doream noi. Ne puteam alege proba de desen, de poezie, de compunere, aveam mai multe opțiuni.

Reporter: De ce ai ales sa participi la concursul Aristotel?

Maria: Doamna învățătoare ne-a recomandat acest concurs și am vrut să încerc, mi-a plăcut foarte tare.

Pentru că această etapă se desfășoară online, la concurs pot participa, în premieră, elevi din toată țara și din diaspora.

Profesor: Am fost încântată că Fundația Dan Voiculescu a făcut posibilă desfășurarea concursului Aristotel în mediul online. Mă bucur ca am putut să îmi încurajez elevii să participe la acest concurs, au avut posibilitatea să își testeze cunoștințele de cultură generală, să rezolve probleme cu un nivel destul de ridicat de dificultate.

Elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor primi, pe lângă diplome, cărți și materiale educaționale oferite de partenerii acestui concurs: Editura Litera, Editura Corint, Editura Ingenium, Biblioteca Metropolitană București, Centrul de Carte Străină Fischer International, Playouth România și Asociația POV21.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Concursul Aristotel, pregătire de viitor pentru elevii din clasele primare și gimnaziale