Antena Meniu Search
x

Video Criminalistica, o meserie tot mai căutată. Tinerii din Târgu-Mureş pot studia acest domeniu într-un laborator ultramodern

Printre meseriile care stârnesc tot mai mult interesul tinerilor este şi criminalistica! La Târgu Mureş, studenţii la drept pot să studieze acest domeniu într-un laborator modern. Unul dintre puţinele la standarde europene din ţara noastră.

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 18:14

Vezi și

Laboratorul de criminalistică al facultăţii Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș a fost modernizat anul acesta. Deja pasionaţi de viitoarea lor meserie, studenţii au acum parte de dotări la standarde europene. Printre noile dotări ale laboratorului se regăsesc microscopul optic digital, aparatul de detectare ale înscrisurilor contrafăcute, dar şi trusa de criminalist.

La Târgu Mureş, criminalistica şi criminologia se studiază în ultimii doi ani ai facultăţii de drept

Ișa Viorel din cadrul serviciului criminalistica IPJ Mureș: Tot timpul fotografiem in prima faza locul faptei. Criminalistica şi criminologia ne ajută să înţelegem de ce oamenii ajung să comită crime, dar şi cum pot fi evitate astfel de tragedii.

Dorinel Popa, profesor: E un lucru care ne interesează pe toţi. E bine să stim să ne si protejam, si să prevenim astfel de fapte. Am avut plăcuta surpriza la inscrierea din acest an ca dintre cei inscrisi sa intrebe: dar noi cand vom face criminalistica. 

Studentă: Criminologia este despre a analiza infractorul, sa l intelegi, sa l intelegi si dupa sa iti dai seama cum poti sa combati comportamentul criminal.

La Târgu Mureş, criminalistica şi criminologia se studiază în ultimii doi ani ai facultăţii de drept.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Criminalistica, o meserie tot mai căutată. Tinerii din Târgu-Mureş pot studia acest domeniu într-un laborator ultramodern