Antena Meniu Search
x

Video Cristina, o ieșeancă de 51 de ani, se bucură din nou de studenţie şi este chiar bursieră: ''Vârsta e doar un număr. Dacă vrei poți''

La 51 de ani, o femeie din Iaşi se bucură din nou de studenţie. Din dorința de a afla mai multe despre tot ceea ce o înconjoară, ieșeanca s-a înscris în urmă cu trei ani la Facultatea de Horticultură a Universității Agronomice din Iași. Ba mai mult, este bursieră. Însă exemplul ei nu este urmat de foarte mulţi români. Suntem codaşi în UE, când vine vorba de cursurile urmate de adulţi.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.11.2021, 10:19

Vezi și

Cristina Bălănescu avea 48 de ani când a decis să dea la facultate. Dragostea pentru natură a făcut-o să aleagă domeniul horticulturii. 

Cristina Bălănescu, studentă: Vârsta e doar un număr. Mi-a plăcut extraordinar de mult cred că a cunoaște ceea ce ne înconjoară și a ne apleca spre plantele din jurul nostru. Ar trebui să fie o preocupare  pentru fiecare. Nu cred că am avut vreodată o zi să spun astăzi nu vreau să vin la facultate. Dacă vrei poți.

Ieșeanca a fost pasionată de cunoaştere de când se ştie

Încă din adolescenţă, femeia a pus şcoala pe primul loc. A făcut liceul sanitar, o postliceală sanitară, apoi Facultatea de Drept. Dar încă mai are sete de cunoaştere. Diferenţa de vârstă nu a împiedicat-o să îşi facă prieteni la Universitate.

Pe acelaşi subiect

Cristina Bălănescu, studentă: Sunt foarte tineri și...îi simt ca pe copiii mei. Câteodată trec pragul acela de colegialitate și le dau și sfaturi.

Vasile Stoleru, prodecan USV Iași: Este un model pentru ceilalţi, îi mobilizează cu ocazia asta şi este şi o persoană responsabilă. Este şi bursieră.

Niciodată nu e prea tarziu să înveţi – acesta este sloganul Uniunii Europene referitor la educaţie. Din păcate, în ţara noastră, prea puțini adulți mai simt pofta de a învăța la vârste înaintate. România este pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene privind rata de participare a adulților la programe de învățare pe tot parcursul vieții.

Mai puțin de 1% dintre români iau parte la astfel de programe. Suntem urmaţi de vecinii bulgari care în proporție de 2.5% fac asta. La polul opus sunt state precum Suedia unde cetățenii în proporție de 30% iau parte la diverse cursuri pe tot parcursul vieții.

Media Uniunii Europene este de 11 % la acest capitol, departe de cifrele înregistrare în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Cristina, o ieșeancă de 51 de ani, se bucură din nou de studenţie şi este chiar bursieră: ''Vârsta e doar un număr. Dacă vrei poți''