Antena Meniu Search
x

Video Cum îţi ajuţi copilul să aibă mai multă încredere în el. Ce sfaturi dau psihologii

Într-o lume în care comunicarea este tot mai importantă, specialiştii recomandă cursuri de specialitate încă de la cele mai fragede vârste. Elevii au înţeles repede cât de important este sa te exprimi corect, să citeşti şi mai ales să înţelegi ceea ce citeşti. Toate acestea îi ajută să îşi crească încrederea în sine. Fundaţia Dan Voiculescu oferă gratuit astfel de cursuri, interactive şi inovatoare, pentru elevii din întreaga ţară, în cadrul cărora se pune accent pe dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor copiilor, stimuland imaginaţia, creativitatea şi gândirea critică.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 09:01

Vezi și

Întărirea stimei şi încrederii în sine, lectura şi comunicarea, dar şi dezvoltarea gândirii critice şi creative sunt doar trei dintre cursurile la care s-au înscris deja peste 1.000 de elevi anul acesta. De exemplu, peste 600 de şcolari au ales cursul "Întăreşte-ţi stima și încrederea în tine!".

Gabriela Maalouf, expert Clubul de Excelență Dan Voiculescu: Este foarte important să mergem cu copilul nostru să experimenteze cât mai multe activități extrașcolare că la un moment dat să le aleagă pe cele care sunt potrivite nevoilor copilului dar și care sunt potrivite obiectivelor, abilităților, pasiunilor pe care acesta le are.

Psihologii atrag atenţia că este important ca până în vârsta de trei ani, copilul să desfăşoare activităţi în cadrul familiei ...

Gabriela Maalouf, expert Clubul de Excelență Dan Voiculescu: După vârsta de trei ani când copilul își dorește să socializeze cu alt copil, să facă parte din același grup...îmi place să gătesc, să fac dezvoltare personală și vreau să fiu cu prietenii mei, de acolo putem să începem ușor ușor în funcție de vârstă, să nu exagerăm, la 3-4 ani cu o activitate pe săptămâna crescând cu 2, 3 până la vârste mai mari spre 10 ani. Ideea este să alegem până în 7 ani care este cea potrivită că să nu supraîncărcăm programul copilului 

Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dă startul înscrierilor pentru Şcoala de Vară, locul în care educaţia este posibilă prin joc şi metode aplicative. 

Gabriela Maalouf, expert Clubul de Excelență Dan Voiculescu: Foarte mult vine în zona asta de încredere în sine, în zona de comunicare, de gândire și gândire critică. Exact nevoile de baza ale generației moderne care a uitat cum e să socializeze, să iasă și să comunice cu cei de vârstă lor pentru că stau foarte mult pe zona asta de tehnologie. Într-un număr foarte mare sunt mulți care se înscriu pe partea această de dezvoltare personală, încredere în sine, zona de comunicare și gândire critică. 

Când încep înscrierile

Înscrierile încep pe 20 iunie. Timp de 7 săptămâni cursanţii vor avea ocazia sa înveţe notiuni din diferite domenii, care vin în completarea programei şcolare de la profesori cu experienţă şi specialişti în educaţie printr-o serie de activităţi interactive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Cum îţi ajuţi copilul să aibă mai multă încredere în el. Ce sfaturi dau psihologii